Τα 5 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ


1. Παπαγαλάκια με μακριά ουρά(Parakeet)/ Budgies

Το κοινό παπαγαλάκι με μακριά ουρά ή παπαγαλάκι Αυστραλίας(Budgerigar) για να είμαστε ακριβείς, είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο για παιδιά ή για όσους είναι νέοι στην ιδιοκτησία πουλιών. Αυτά τα σκληραγωγημένα μικρά κοσμήματα έρχονται σε ποικιλία όμορφων χρωμάτων και απαιτούν λιγότερο χώρο και συντήρηση από ό,τι τα μεγαλύτερα είδη. Είναι αρκετά έξυπνα παρόλο το μικρό τους μέγεθος και παρόλο που τα περισσότερα είναι ευχαριστημένα με το σφύριγμα και το τραγούδι τους, μερικά είναι γνωστό ότι μαθαίνουν μια δυο λέξεις. Η μέση υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους είναι από 12 έως 14 χρόνια.

2. Καλοψιπακός (Cockatiel)

Αυτά τα μεσαίου μεγέθους πουλιά είναι απλά μια απόλαυση να τα έχει κανείς. Μέλη της οικογένειας παπαγάλων, από την Αυστραλία, είναι γνωστά για τις εκπληκτικά πρηγμένες ικανότητές τους στο σφύριγμα και στο τραγούδι. Ενώ τα Κοκατίλ είναι ικανά να μάθουν να μιλάνε, πολλοί ιδιοκτήτες ανακαλύπτουν ότι τα πουλιά τους προτιμούν να σφυρίζουν και έχουν την τάση να μιμούνται ιδιόμορφα τυχαίους ήχους όπως ο χτύπος του τηλεφώνου. Αυτά τα πουλιά είναι διαθέσιμα σε αυξανόμενα διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και έχουν μέση όρο διάρκειας ζωής μεταξύ 15 και 20 χρόνων.

3. Σπίνοι και Καναρίνια (Finches και Canaries)

Οι σπίνοι και τα καναρίνια είναι άλλα δημοφιλή είδη κατοικίδιων πουλιών. Με τις περισσότερες ποικιλίες να υπολογίζονται σε 12,7 εκ. ή λιγότερο, οι Σπίνοι και τα Καναρίνια απαιτούν λιγότερο χώρο από ό,τι άλλα πουλιά. Αντίθετα με τους παπαγάλους, οι οποίοι είναι hookbills, οι Σπίνοι και τα Καναρίνια είναι γνωστά ως softbills και waxbills. Αυτά τα μικρά πουλιά ευδοκιμούν σε μικρά σμήνη και γενικά δίνουν λίγη σημασία στους ανθρώπους, πράγμα που τα καθιστά τέλεια κατοικίδια για όσους αρέσκονται στην παρατήρηση πουλιών, αλλά θέλουν ένα κατοικίδιο που απαιτεί ελάχιστη επαφή. Ένα καλά φροντισμένο Καναρίνι ή ένας Σπίνος μπορεί να ζήσει έως 10 χρόνια.


4. Αγαπόρνις (Lovebird)

Τα lovebirds είναι ένα από τα πιο μικρά γνωστά είδη παπαγάλων. Αυτά τα όμορφα μικρά πουλιά δεν πρέπει να αγνοούνται για χάρη των μεγαλύτερων, πιο απαιτητικών παπαγάλων. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης Lovebird θα σας πει ότι αυτά τα πουλιά κατέχουν όλη τη νοημοσύνη και την προσωπικότητα των πιο μεγάλων από τους macaw(αράρα). Αυτά τα πουλιά είναι αρκετά ήσυχοι σύντροφοι, πράγμα που τα κάνει ιδανικά για όσους ζουν σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία. Είναι περίπου 15 εκ. μακρύ και έχει μέσο όρο ζωής έως 20 χρόνια.

5. Αφρικανικός Γκρίζος (African Grey)

Οι Αφρικανικοί Γκρίζοι λέγονται ότι είναι τα πιο έξυπνα πουλιά, μερικοί έχουν λεξιλόγια μέχρι 2000 λέξεων! Επειδή αυτά τα πουλιά είναι τόσο έξυπνα, έχουν την τάση να είναι απαιτητικά κατοικίδια και βαριούνται εύκολα αν δεν κεντρίζεται το ενδιαφέρον τους. Αν ψάχνετε ένα υψηλής εξυπνάδας και τρυφερότητας φίλο, ο Αφρικανικός Γκρίζος μπορεί να είναι ο σωστός στο δρόμο σας. Οι Γκρίζοι τυπικά ζουν 50-70 χρόνια.

πηγή:birds.about.com

Σχόλια