Ξυπόλυτη η Βασίλισσα!


Χωρίς παπούτσια και ντυμένη στα χρυσά, με ασορτί καπέλο και σάλι, διέσχισε η Βασίλισσα Ελισάβετ το μεγαλύτερο χαλί του κόσμου, καθώς βρέθηκε χθες το βράδυ στο Abu Dhabi, όπου γνώρισε Ισλαμιστές φοιτητές κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής της στον Κόλπο.

Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος που τη συνόδευε, μεταφέρθηκαν απευθείας με το που κατέβηκαν από το αεροπλάνο, στο μεγαλύτερο τζαμί της χώρας, το Sheikh Zayed Mosque.

Το πάτωμα της κεντρικής εισόδου είναι όλο καλυμμένο με το πολυτελές χαλί, βάρους 35 τόνων, το οποίο κατασκεύαζαν στο χέρι επί 2 χρόνια 1.200 Ιρανές! Η Βασίλισσα σεβόμενη τις παραδόσεις της χώρας, αφαίρεσε τα υποδήματά της κατά την είσοδό της μέσα στο τζαμί.



Όλες οι γυναίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμήν της Βασίλισσας, ήταν ντυμένες με την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας. Ανάλογα ντυμένη ήταν και η Ελισάβετ, την εντυπωσιακή χρυσή ενδυμασίας της οποίας κοσμούσαν κρύσταλλα Swarovski και είναι δημιούργημα της προσωπικής της σχεδιάστριας Angela Kelly.

Όχι μόνο είναι η πρώτη φορά που η Βασίλισσα, ή γενικά οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης επισκέπτεται τζαμί, αλλά έχει τεράστια συμβολική σημασία ότι ο Ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας έπρεπε να επισκεφτεί ένα τέτοιο ιερό μέρος.



Η Βασίλισσα, πριν εισέλθει στην κεντρική αίθουσα, υπέβαλε πρώτα τα σέβη της στον τάφο του σεΐχη Zayed, τον ιδρυτή των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σκοπός της επίσκεψης στη χώρα, η πρώτη εδώ και 31 χρόνια, είναι να υπογραμμιστεί με αυτό τον τρόπο ένα νέο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μεγάλης Βρετανίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της, μαζί με την Ελισάβετ, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague.




http://www.protothema.gr

Σχόλια