«Οι Γερμανοί υποτιμούν τις προσπάθειες της Ελλάδας»


«Στη Γερμανία υποτιμούνται εντελώς το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτείται από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να περάσει στους πολίτες τόσο μεγάλα βάρη» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόιερ, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης που κάνει η Αθήνα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στην Ελλάδα έχει δρομολογηθεί μία «τεράστια διαδικασία αλλαγής που συνεπάγεται μεγάλα βάρη για κάθε πολίτη της χώρας. Μόνο σε λίγες χώρες του κόσμου θα μπορούσε να περάσει».

Πρόσθεσε δε, ότι «η κατανόηση και ο σεβασμός για την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι περισσότερο εμφανής στις άλλες χώρες».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διημερίδα των γερμανο-ελληνικών εταιρειών για το κύμα της μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, επισήμανε ότι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, το κοινό νόμισμα δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. «Πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρωζώνης και μάλιστα ακριβώς με τη σύνθεση που έχουμε σήμερα».

Κατέληξε μάλιστα, λέγοντας ότι: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με τη λογική της σαλαμοποίησης να αποκοπεί το ένα μετά το άλλο τμήμα, αλλά από κοινού να τα καταφέρουμε».

Σημειώνεται ότι ο κ. Χόιερ είναι μέλος των Φιλελευθέρων (FDP) υπό τον Γκ.Βεστερβέλε, που στηρίζουν την κυβέρνηση της Μέρκελ.


http://www.tanea.gr

Σχόλια

  1. Καινούργια μόδα Φασισμού: η Τρόικα και ο ήσυχος πόλεμος κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....