"Έρχεται πείνα.."


"Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Μιλτον Φρηντμαν, είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την σύνδεση μιας αδύνατης οικονομίας με ένα πανίσχυρο νόμισμα, αν δεν συνδυασθεί με επιλογές ανοιχτών αγορών και χαμηλής φορολόγησης. Η Ελλάδα όπως και η Αργεντινή στο παρελθόν έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Συνέδεσαν το νόμισμα τους με το ευρω η μια και με το δολάριο η άλλη, εφάρμοσαν υψηλή φορολογία, επιδοματική πολιτική , πολιτική παροχών με δανεικά, επέκταση του αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, σπατάλες, σκάνδαλα και φοβικές ιδεοληψίες κατά της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνίας των ανοιχτών και μη παρεμβατικών αγορών.

Τώρα όμως; Τον Μάρτιο θα αξιολογηθούμε και η βαθμολόγηση μας θα είναι σίγουρα κάτω από τη βάση. Και δεν θα εκταμιευθεί η 4η δόση του δανείου. Έτσι απλά. Η χώρα θα ανακοινώσει πλέον επισήμως την πτώχευση της. Η πτώση της κυβέρνησης πριν την αναγγελία ή μετά, είναι καθαρά πολιτικό θέμα. Το σίγουρο είναι ότι τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Άνθρωποι απεγνωσμένοι θα τρέχουν στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματα τους για να....


καλύψουν τις ανάγκες τους και αυτά θα είναι δεσμευμένα. Το επίσημο κράτος δεν θα μπορεί να εισπράττει φόρους από κλειστές επιχειρήσεις που κανένας δεν αγόραζε τα προϊόντα τους. Η ανεργία θα είναι καθολική και η λαϊκή οργή ποτάμι ανεξέλεγκτο.

Μια οικονομία που δεν φρόντισε να παράγει σχεδόν τίποτα δικό της, θα έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις βασικών ειδών. Φαντάζεσθε να θέλετε γάλα, αναλγητικά, αντιπυρετικά για το παιδί σας, οξυγόνο για τον παππού και παυσίπονα για τον καρκινοπαθή πατέρα σας και να μην εισάγονται στη χώρα λόγω ελλείψεως συναλλάγματος;

Φαντάζεσθε οι διακοπές ρεύματος να σαπίζουν τα λίγα πλέον τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας και το πετρέλαιο να μην υπάρχει να ζεστάνει το σκοτεινό σας σπίτι;

Τηλέφωνα να μην λειτουργούν , συγκοινωνίες σε ακινησία ,νησιά και παραμεθόριες περιοχές αποκλεισμένες από είδη βασικής ανάγκης, νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , σχολεία κλειστά και δημόσιες υπηρεσίες , αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός, σε ανυπαρξία.

Η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρω και θα γυρίσει στην "ένδοξη δραχμουλα." Οι καταθέσεις μας θα μετατραπούν σε δραχμές, όπως και οι μισθοί μας. Ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στα ύψη και ένα καρβέλι ψωμί, λίγο κρέας και μια ντομάτα, θα έχει την αξία του μισθού μας.

Αναπόφευκτο θα ναι να φουντώσουν κοινωνικά προβλήματα, όπως κλεψιές και δολοφονίες από συμμορίες αλλοδαπών και ημεδαπών, η μαύρη αγορά και η διαφθορά θα οργιάσουν και η επανεμφάνιση εκδιδομένων ελληνίδων θα είναι μια πραγματικότητα σε μια χώρα που θα είναι αδύνατον να επιβληθεί η δημόσια τάξη και η κοινωνική ειρήνη. Ο αντιπραγματισμός (δως μου φάκες να σου δώσω γάλα) θα ναι το κύριο μέσο οικονομικής συναλλαγής των πολιτών
Ο κύριος σκοπός του κάθε πολίτη θα είναι η επιβίωση και μόνο. Η ανεύρεση τροφής θα οδηγήσει πολλούς στην επαρχία, στην καλλιέργεια της γης, όταν στις μεγαλουπόλεις θα διοργανώνονται συσσίτια από την εκκλησία και τους δήμους.

Κάποιοι θα αναρωτιούνται πως φθάσαμε ως εδώ, άλλοι θα διαδηλώνουν κατά του μνημονίου, άλλοι θα αυτοαποκαλούνται μετά Χριστό προφήτες και όλοι θα κατηγορούν τους άλλους σαν υπεύθυνους με κίνδυνο συμπλοκών μεταξύ των πολιτών, όταν οι πολιτικοί μας ταγοί θα έχουν εξαφανισθεί από την χώρα.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ
Αν δεν γίνουν ΤΩΡΑ οι ριζοσπαστικές και διορθωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας ,
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ περικοπή των δημοσίων δαπανών
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ μείωση των φορολογικών συντελεστών
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγης
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ μια μίνιμουμ εκεχειρία μεταξύ των κομμάτων,
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ η εθνική συνεννόηση και η πειθαρχία που επιβάλουν οι καταστάσεις
Αν δεν γίνει ΤΩΡΑ ο καθένας μας να βάλει το ατομικό του συμφέρον κάτω από το εθνικό
Αν ακόμα και ΤΩΡΑ οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και όσοι ασκούν δημόσιο λόγο, δεν σκάσουνε,
Θα πεινάσουμε!!!"

Κρούστης Αντώνης
http://trelokouneli.blogspot.com/

Σχόλια