Και όμως! Το βαθύ ντεκολτέ είναι μείον στο γραφείο!


Αν και μέχρι, πρότινος, το να φοράει μια γυναίκα μπλουζάκια «V» στην εργασία της, θεωρούνταν ότι της δίνει ένα σημαντικό… προβάδισμα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όχι μόνο δεν της προσθέτει πόντους, αλλά θέτει σε κίνδυνο την καριέρα και τη σταδιοδρομία της.

Οι συνέπειες, λοιπόν, του σέξι ντυσίματος, μπορεί να είναι καταστροφικές, αφού ένας στους πέντε εργοδότες, παραδέχεται ότι έχει απολύσει γυναίκα, επειδή η εμφάνισή της δεν ήταν σεμνή και κόσμια, ανεξάρτητα από το πόσο καλή και αποδοτική ήταν στην εργασία της.

Η μελέτη αυτή που εκπονήθηκε για τον επιχειρηματία και αστέρα του «Dragons' Den», Peter Jones, αποκάλυψε, ακόμη, ότι το ένα δεύτερο των εργοδοτών έλαβε σημαντικά υπόψιν του το ντύσιμο κάποιου εργαζομένου, όταν επρόκειτο να τον προάγει ή να αυξήσει το μισθό του.

Ο κ. Jones, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω πολύ καλά μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία μου σχετικά με τις επιχειρήσεις πως, όταν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος, αισθάνεται ένα με τη δουλειά του και αποδίδει καλύτερα, πάντα μέσα στο πλαίσιο της παραγωγικότητας και της επαγγελματικής του ανέλιξης και αυτό θα έπρεπε να έχει τη μεγαλύτερη αξία».

Αντίθετη γνώμη είχε το 80% των αφεντικών, όμως, που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, αφού απάντησαν ότι σε μια συνέντευξη εργασίας απορρίπτουν μια γυναίκα αν είναι ατημέλητη και θεωρούν ότι το ντύσιμό της είναι καθοριστικό για το μέλλον της καριέρας της.
http://www.protothema.gr

Σχόλια