Απλά δεν χάνει εντός...


Σε προπαίδεια του τρία έχει μετατρέψει τις εντός έδρας αναμετρήσεις του ο Ολυμπιακός, αφού στο «Καραϊσκάκη», μετά τη νίκη με σκορ 2-1 επί του Ατρομήτου, μετράει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς. Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις μεταγραφές, μένει όπως όλα δείχνουν ο Ζαϊρί.

3x7=21. Απλά μαθηματικά. Ο Ολυμπιακός στα επτά εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε στον πρώτο γύρο μετράει μόνο νίκες, με αποτέλεσμα το «Καραϊσκάκη» να έχει αποδειχθεί στο μεγάλο του όπλο για φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει 19 τέρματα, έχοντας δεχθεί μόλις 2 και με οκτώ αγώνες ακόμα να δώσουν μέσα στο «σπίτι» τους στον δεύτερο γύρο, συμπεριλαμβανομένων των ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, μόνο με αισιοδοξία μπορούν να ατενίζουν το υπόλοιπο πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που είναι και μόνοι πρώτοι στην κορυφή, με δύο βαθμούς διαφορά από τον "αιώνιο".

Σήμερα κληρώνει

Από το ραντεβού που θα έχουν σήμερα οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε θα προκύψει ο σχεδιασμός ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να ζητήσει μόλις έναν παίκτη, κατά πάσα πιθανότητα για τη μεσαία γραμμή, αφού θεωρεί ότι το ρόστερ της ομάδας του είναι πλήρες. Αν ο ένας παίκτης τελικά που θα αποκτηθεί είναι μέσος τότε η περίπτωση του Μανιάτη θα μετατεθεί για το καλοκαίρι, σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούν οι «ερυθρόλευκοι» για την απόκτησή του.

Όσον αφορά το θέμα των αποχωρήσεων, ο προπονητής των Πειραιωτών δεν έχει στα σχέδιά του τους Μήτρογλου και Γκαλίτσιο, οι οποίοι λογικά θα δοθούν δανεικοί. Για τον Έλληνα επιθετικό έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του ο Πανιώνιος, με τον ίδιο να προτιμά το εξωτερικό και τη Γερμανία. Και για τον δεξιό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού υπάρχει βέβαια ενδιαφέρον από ομάδες, του ελληνικού κυρίως χώρου.

Μένει ο Ζαϊρί

Την ευκαιρία που του έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, άρπαξε από τα «μαλλιά» ο Ζαουάντ Ζαϊρί, με αποτέλεσμα ο τεχνικός των Πειραιωτών να αλλάξει τις σκέψεις του για τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό. Μετά και τα νέα δεδομένα, ο χαφ των «ερυθρολεύκων» φαίνεται να κερδίζει με το σπαθί του, όχι μόνο την παραμονή του, αλλά και τη φανέλα του βασικού για τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά της ομάδας, μετά και τον τραυματισμό του Ριέρα.

Μικροπροβλήματα

Έξι ράμματα έκανε ο Φουστέρ από το χτύπημα που δέχθηκε από τον Ολιβέιρα, ενώ υπέστη θλαστικό τραύμα και στο άνω χείλος. Η κατάστασή του, για το αν είναι φρόνιμο να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα της ομάδας, θα κριθεί μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί. Εκτός του Ισπανού, ο Ρόμενταλ αποχώρησε με πόνους στο πόδι και αναμένονται οι εξετάσεις για να φανεί τι έχει, ενώ μετά το τέλος τους αγώνα μικροενοχλήσεις είχαν και οι Ντουντού, Μιραλάς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι το ανησυχητικό.

Νίκος Μάρκου
http://www.sport-fm.gr/

Σχόλια