Στάσεις εργασίας… παντού!


Τρίωρη παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη, ημέρα όπου θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2011 στη Βουλή.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται εναντίον των οικονομικών μέτρων ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη δράση και τους αγώνες τους, όσο θα συνεχίζονται οι άδικες και σκληρές πολιτικές.

Στην τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχουν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε).

«Η αντίδραση και ο αγώνας του Συνδικαλιστικού Κινήματος απέναντι στον προϋπολογισμό του 2011, στη πολιτική περικοπών των μισθών και της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο Τομέα, συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξαν για σήμερα και οι καθηγητές στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σύμφωνα με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές δεν θα εργαστούν από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια