Κρήτη: Παγιδευμένοι στα χιόνια


Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ανθρώπων στην ορεινή περιοχή των Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο, σπεύδει στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους.

Στο μεταξύ,η κακοκαιρία πλήττει και την Κρήτη. Τα χιόνια έχουν ήδη καλύψει τις κορυφές του Ψηλορείτη και τα ορεινά σε Ανώγεια, Μυλοπόταμο, Αμάρι, Γερακάρι και δήμο Λάμπης.

Για ακόμη μία χρονιά, το λιμάνι στο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Λιμεναρχείου και του λιμενικού Παρκινγκ, πλημμύρησε με αποτέλεσμα οι αρχές να αποκλείσουν την κυκλοφορία και την πρόσβαση στη γύρω περιοχή .

Προβλήματα παρατηρούνατι επίσης στο ορεινό οδικό δίκτυο των Χανίων, όπου μέσα στην πόλη έριξε και χιονόνερο.

Λόγω των χιονοπτώσεων, έχει αποκλεισθεί το οδικό δίκτυο Ταυρωνίτης - Παλαιόχωρα, στη θέση Άναβος - Φλώρια, ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στο 30ο χιλιόμετρο, ο δρόμος στη θέση Πέτρα Σελί προς Ανατολικό Σέλινο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο προς Σφακια στο ύψος της Ίμπρου

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στους νομούς Ηρακλείου - Λασιθίου. Λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ με δυσκολία εκτελείται η κυκλοφορία προς την Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο. Επίσης μετ' εμποδίων εκτελούνται και οι πτήσεις.

Λόγω των ισχυρών ανέμων κόπηκαν αρκετά δένδρα στο Ηράκλειο και έπεσε και χαλάζι μέσα στην πόλη.

http://www.newsbomb.gr

Σχόλια