Credit suisse : Έρχονται τα χειρότερα για τις ελληνικές τράπεζες


Άκρως αρνητική έκθεση εξέδωσε για τις ελληνικές τράπεζες η ελβετική Τράπεζα Credit Suisse η οποία εκτιμά περισσότερη καθίζηση τιμών εξαιτίας της χειροτέρευσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του χαμηλότερου περιθωρίου κερδών.

Η έκθεση η οποία αναφέρεται στις τράπεζες είναι σημαντική διότι αν οι ελληνικές τράπεζες δεν ανταπεξέλθουν τότε τα πράγματα θα καταστούν χειρότερα για όλη την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο εγγλέζος αναλυτής Νial O΄Connor, « οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών φαίνονται φθηνές, αλλά αν υπολογίσουμε τον παράγοντα του «κουρέματος» των ομολόγων ( 40-50% ), τότε είναι υπερτιμημένες ( Fully Valued ) !! Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία έρχονται στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 – το οποίο θα έχει υψηλότερες προβλέψεις για τις ελληνικές τράπεζες από τα τρία υπόλοιπα τρίμηνα.

Αναφερόμενος στις γενικές προβλέψεις για την Ελλάδα επισημαίνει στην αρχή της έκθεσης ότι, η τράπεζα παραμένει αρνητική για τις η Οι τράπεζες οι οποίες θα υποαποδώσουν σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά θα είναι η Αγροτική Τράπεζα ( 0,72 ευρώ ), η Αlpha Bank ( 4,20 ευρώ ), η Εμπορική Τράπεζα ( 1,60 ευρώ ) ,η Τράπεζα Πειραιώς ( 3,20 ευρώ από 3,30 ευρώ ), Το Ταχυδρομικό (2,80 ευρώ ). Θετικότερη είναι για την Τράπεζα Κύπρου η οποία διαθέτει μικρότερη έκθεση στην Ελλάδα ( 3,40 ευρώ από 4,20 ευρώ ). Ουδέτερη παραμένει για τις μετοχές της Eθνικής Τράπεζας ( 6,8 ευρώ ) και της Eurobank ( 4,40 ευρώ )>

http://www.protothema.gr/

Σχόλια