Νέα φωτογραφία της Nessie στο Loch Ness;


Ο μύθος του τέρατος του Loch Ness ξαναζωντανεύει μετά την αποτύπωση μιας περίεργης μορφής σε μια φωτογραφία!

Ο Richard Preston, τοπογράφος, εργαζόταν στους κήπους του κάστρου Aldourie που βρίσκεται στις πλαγιές της λίμνης Ness και είναι ο τελευταίος που παρατήρησε μία περίεργη μορφή που μπορεί να είναι το τέρας του Λοχ Νες. Τράβηξε λοιπόν μερικές φωτογραφίες.

Ο ίδιος είπε: «περπατούσα στους κήπους του κάστρου όπου δούλευα και παρατήρησα κάτι από απόσταση. Όταν είδα πιο προσεκτικά μπόρεσα να διακρίνω κάτι σαν τέσσερις καμπούρες. Τράβηξα φωτογραφίες για να δω αν όντως ήταν κάτι, να δω και τι νομίζουν οι άλλοι. Έμεινα έκπληκτος επειδή έμεινε όση ώρα έμεινα κι εγώ. Ξαφνικά εξαφανίστηκε».

Έδειξε τις φωτογραφίες σε ένα φίλο του ο οποίος επίσης πείστηκε ότι υπήρχε κάτι το μυστηριώδες σε αυτές.

Όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει ή όχι στο τέρας, ο κύριος Preston απάντησε: «λοιπόν, υπάρχει όντως κάτι αληθινό στον μύθο. Δεν υπήρχαν κυματισμοί στο νερό, ούτε βάρκες, τίποτα τριγύρω. Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό αλλά αναμφισβήτητα μοιάζει με τη Nessie».

Τα τελευταία γεγονότα έδωσαν ελπίδα σε όσους ενθουσιάζονται με το μύθο, καθώς καιρό είχε να ακουστεί κάτι για τη λίμνη. Υπήρχαν μάλιστα φόβοι ότι η Nessie μπορεί να είχε πεθάνει καθώς οι μαρτυρίες τον τελευταίο καιρό μειώθηκαν αισθητά.

Τον Ιούλιο του 1930, τρεις άνθρωποι σε μια βάρκα στο βόρειο τμήμα της λίμνης είδαν μία μορφή με μήκος σχεδόν 6 μέτρα, με καμπούρες που προχώραγε πολύ γρήγορα στο νερό. Τον Απρίλιο του 1933 ο Aldie Mackay είδε έναν επιθετικό κυματισμό του νερού και μια καμπούρα «σαν αυτή της φάλαινας» όταν οδηγούσε παράλληλα στο βόρειο τμήμα της λίμνης.

Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν, οι παρατηρήσεις του Preston αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για τη Nessie!

Σχόλια