Δύο συν δύο


Μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των Γιάννη Μανιάτη και Μπενάρ Κουμορτζί, στον Ολυμπιακό στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στην μεταγραφική τους λίστα. Σήμερα αναμένεται συνάντηση για τον Βέλλιο, με την περίπτωση του Φορτούνη να ακουλουθεί.

Με το πρώτο «πακέτο» παικτών (Κουμορτζί-Μανιάτης) να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει ήδη πλώρη για το επόμενο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε συζητήσεις με τον Ηρακλή για την απόκτηση του Απόστολου Βέλλιου, με τον Κώστα Φορτούνη να ακολουθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν 200.000 συν τον Γκαλίτσιο για τον επιθετικό του «Γηραιού», τον οποίο θέλουν είτε το καλοκαίρι, είτε από τώρα λόγω της αποχώρησης του Μήτρογλου.

Το ίδιο σκεπτικό αναμένεται να ακολουθηθεί και για τα υπόλοιπα ταλέντα από την Ελλάδα, όπως τους Γεωργιάδη, Τάτο, Ανάκογλου και Καραγκούνη.

Βαλβέρδε: «Σημαντικοί αγώνες τον Ιανουάριο»

Την προσοχή τους στα παιχνίδια που ακολουθούν συνέστησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες του Ολυμπιακού στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Ισπανός τεχνικός τους τόνισε πόσο σημαντικός μήνας είναι ο Ιανουάριος, ζητώντας του διατήρηση των κεκτημένων.

«Ο Ιανουάριος έχει πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου, αμέσως μετά υπάρχει κι ο επαναληπτικός και είναι όλοι πολύ σημαντικοί αγώνες. Κερδίζοντας στο Κύπελλο συνεχίζεις και το διεκδικείς, κερδίζοντας στο πρωτάθλημα διατηρείς ή και αυξάνεις το βαθμολογικό αβαντάζ από τον αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός και οι άλλες ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Έχουμε μείνει δύο εβδομάδες χωρίς παιχνίδια και είναι πολύ σημαντικό να ξαναβρούμε αμέσως τον ρυθμό μας τώρα, που αρχίζουν και πάλι οι αγώνες. Χρειάζονται προσοχή, σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση, για να μπούμε καλά στον νέο χρόνο και να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα».

Βάζει Ποτουρίδη με Ηρακλή

Η κατάσταση που θα βρεθεί σήμερα ο Βασίλης Τοροσίδης θα κρίνει πολλά για τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στον Ηρακλή. Μια πιθανή σύνθεση είναι με Γκαλίτσιο δεξιά, Αβραάμ Παπαδόπουλο με Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας και Ραούλ Μπράβο ή Χολέμπας αριστερά. Αν αγωνιστεί τελικά ο Τοροσίδης, υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει τη θέση του Ουρτάδο δίπλα στον Ιμπαγάσα και όχι την κανονική του ως δεξιός μπακ. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα δείχνουν πως φανέλα βασικού θα πάρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Από εκεί και πέρα αριστερά θα ξεκινήσει ο Ριέρα, ο Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης με τον Φουστέρ πίσω του και όπως πάντα η θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού έχει τρεις υποψήφιους. Ο Βαλβέρδε δεν έχει δείξει τις προθέσεις του, ωστόσο ο Ζαϊρί φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα και να ακολουθούν ως επιλογές οι Ρόμενταλ, Φετφατζίδης.

Λεφτά αντί ρήτρας ζητάει Μιραλάς

Υψηλές ετήσιες απολαβές για να μην συμπεριλάβει στο νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό τη ρήτρα αποδέσμευσης των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ο Κέβιν Μιραλάς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal". Η αρχική συμφωνία ήθελε τον Βέλγο επιθετικό να υπογράφει στους "ερυθρολεύκους" με ετήσιες απολαβές 1.000.000 ευρώ συν 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του.

Ο μάνατζερ, όμως, του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό τόνισε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως για να δεχτεί την διαγραφή ή την αύξηση του συγκεκριμένου ποσού που προβλέπεται στην αρχική συμφωνία, τότε θα πρέπει να ανέβουν και οι ετήσιες απολαβές του παίκτη στα 2.500.000 ευρώ.



Νίκος Μάρκου
http://www.sport-fm.gr

Σχόλια