Τελευταία ευκαιρία οι συνομιλίες στην Τουρκία για τα πυρηνικά


Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η "τελευταία ευκαιρία" της Δύσης, τόνισε σήμερα ανώτερος ιρανός αξιωματούχος.

Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε πως ο Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επισήμανε πως μόλις η χώρα του καταφέρει να παράγει καύσιμα για τον αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών, είναι πιθανό να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης αποτύχουν.

"Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί, με την εγκατάσταση ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, είναι πολύ πιθανό το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει και άλλες διαπραγματεύσεις ή την αποστολή ουρανίου στο εξωτερικό. Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης να επιστρέψει στις συνομιλίες", φέρεται να δήλωσε ο Σολτανίεχ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr

Σχόλια