12 Ιαν 2011

Τελευταία ευκαιρία οι συνομιλίες στην Τουρκία για τα πυρηνικά


Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η "τελευταία ευκαιρία" της Δύσης, τόνισε σήμερα ανώτερος ιρανός αξιωματούχος.

Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε πως ο Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επισήμανε πως μόλις η χώρα του καταφέρει να παράγει καύσιμα για τον αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών, είναι πιθανό να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης αποτύχουν.

"Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί, με την εγκατάσταση ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, είναι πολύ πιθανό το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει και άλλες διαπραγματεύσεις ή την αποστολή ουρανίου στο εξωτερικό. Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης να επιστρέψει στις συνομιλίες", φέρεται να δήλωσε ο Σολτανίεχ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....