Παραμονή των Φώτων... τους ήρθε η επιφοίτηση!


Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή της 24ωρης απεργίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τη σκληρή στάση που τήρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο έδωσε εντολές στις διοικήσεις των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγαν οι διοικήσεις του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την εξαγγελθείσα για την Τετάρτη 24ωρη απεργία και αντ' αυτής θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

Κανονικά επίσης θα κινηθεί την Τετάρτη ο Προαστιακός, ενώ τα τρία από τα τέσσερα σωματεία στο Μετρό αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη απεργία και απομένει η απόφαση του σωματείου των ηλεκτροδηγών.

Το πρωί της Τρίτης συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση για κοινή δράση των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και το καθένα σωματείο να πάρει μεμονωμένη απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων. Πάντως, οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 10 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιρειών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενδέχεται να προτείνει προς έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, δύο ειδών εισιτήρια. Το ένα θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύει για μία μόνο διαδρομή και το άλλο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια μιάμισης ώρας.

http://www.protothema.gr

ΣΧΟΛΙΟ WINDMO: Μας δουλεύουν? Για πιο λόγο δεν κάνουν πορεία εξω απο την βουλή??????Γιατι κάνουν στάσεις τις ώρες που βολεύει τον απλό λαό?????

Τα συνδικάτα στην Ελλάδα ειναι υπόλογα.

Σχόλια