Φωτογραφίες με ημερομηνία λήξης στο Facebook


Μια γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα με το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης -και όχι μόνο, μεγαλύτερη προστασία στο ιδιωτικό απόρρητο των φωτογραφιών τους. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες σε ιστοσελίδες όπως το Facebook, το MySpace και το Flickr, ύστερα από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα της επιλογής τους.

Πριν ανεβάσει κανείς τη φωτογραφία του σε μία από τις υποστηριζόμενες ιστοσελίδες, την ανοίγει μέσα από το πρόγραμμα X-Pire όπου και της αποδίδεται ένα ηλεκτρονικό «κλειδί» το οποίο έχει ημερομηνία λήξης. Εάν έχει παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η φωτογραφία δε θα είναι δυνατόν να εμφανιστεί, καθώς πριν το άνοιγμα της θα ελέγχεται το εν λόγω κλειδί.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας, το πρόγραμμα προσφέρει την παραπάνω προστασία όταν οι φωτογραφίες ανοίγονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δεν καλύπτει την περίπτωση όπου κάποιος τις αποθηκεύσει στο σκληρό του δίσκο.

Το X-Pire πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες σε μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας και θα κοστίζει $2.61 το μήνα.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια