Χρυσά Βατόμουρα 2011:Οι νικητές για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς!

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η τελετή απονομής των λεγόμενων αντι-Όσκαρ. Ο λόγος για τα Χρυσά Βατόμουρα, που κάθε χρονιά βραβεύουν τους χειρότερους της βιομηχανίας του κινηματογράφου.
Αυτή τη χρονιά μεγάλοι νικητές χαμένοι ήταν η ταινία του Μ. Νάιτ Σιαμαλαν «O Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου»  αλλά και το «Sex &the City 2». Η πρώτη συγκέντρωσε 5 βραβεία, αυτό της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σκηνοθέτη, χειρότερου σεναρίου, δεύτερου αντρικού ρόλου (ο Τζακ Ραθμπόουν) αλλά και σε μία καινούργια κατηγορία αυτή της χειρότερης προβολής 3D, νικώντας την ταινία «Η Τιτανομαχία».

Από την άλλη, η δεύτερη ταινία της τηλεοπτικής σειράς «Sex & the City» συγκέντρωσε 3 βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του χειρότερου ηθοποιού το οποίο πήραν και οι τέσσερις πρωταγωνίστριες της ταινίας (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίθια Νίξον και Κριστίν Ντέιβις. Επίσης κέρδισε και στις κατηγορίες χειρότερο κινηματογραφικό καστ, χειρότερο σίκουελ.

Από ένα βραβείο κέρδισε η Τζέσικα Άλμπα στην κατηγορία χειρότερη ερμηνεία για  Β’ Γυναικείο Ρόλο για τις ταινίες «O Δολοφόνος Μέσα μου», «Γονείς της Συμφοράς», «Machete», «Valentine's Day», και ο Άστον Κούτσερ για τις ταινίες «Killers», «Valentine's Day».

Φέτος δεν υπήρχε κάποια έκπληξη όπως πέρσι όπου η νικήτρια στην κατηγορία χειρότερης ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου, Σάντρα Μπούλοκ είχε πάει να παραλάβει το βραβείο και είχε πει με αρκετή αίσθηση χιούμορ: «Κάτι μου λέει πως όλοι εσείς δεν την είδατε την ταινία». Μάλιστα μία μέρα μετά η 46χρονη ηθοποιός μία μέρα μετά παρέλαβε το Όσκαρ για την ερμηνεία της σε άλλη ταινία, και έγινε η πρώτη ηθοποιός που καταφέρνει να πάρει και τα δύο βραβεία την ίδια χρονιά!

yupi.gr

Σχόλια