Απεργούν όλα τα ΜΜΜ - Aναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια!


Η κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην Αλεξάνδρας και την Πατησίων, ενώ υπάρχει μποτιλιάρισμα στη Βασ. Σοφίας και τους δρόμους κοντά στο Σύνταγμα. Αυξημένη είναι η κίνηση τόσο στη Βασ. Αμαλίας, όσο και στη Βασ. Κωνσταντίνου.

Αφόρητη η κατάσταση στις κυριότερες οδικές αρτηρίες το πρωί.

Ταλαιπωρία διαρκείας

Όχι μόνο γιατί κανένα μεταφορικό μέσο δε θα κυκλοφορεί στους δρόμους της πρωτεύουσας και το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος: η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 έξω από τη Βουλή.

Μέσα στο Κοινοβούλιο θα ψηφίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, απέξω θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν. Λόγω της συγκέντρωσης οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θα κλείσουν και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Αύριο, όταν το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία αύριο θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η τροπολογία που προβλέπει πρόστιμο και φυλάκιση για όσους δεν καταβάλλουν κόμιστρο στα μέσα μεταφοράς και πρόστιμο, με δυνατότητα αφαίρεσης άδειας, διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας για τη μη πληρωμή διοδίων.

Λόγω του χάους που αναμένεται να επικρατήσεις για πολλές ώρες σήμερα στην Αθήνα ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει, ενώ αναβάλλονται και οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια, τα οποία καλούν τους φοιτητές να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των σχολών τους για περαιτέρω πληροφορίες.

newsit.gr

Σχόλια