Γιατί δεν χάνει τα κιλά η Έλενα Παπαρίζου;


Δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη Γη που δεν θέλει να χάσει τα περιττά κιλά της. Είναι θέμα αισθητικής. Για να νιώθει σέξι, ποθητή... Για να μπορεί να φοράει τα ρούχα που θέλει... Για να νιώθει όμορφα. Είναι και θέμα αίσθησης. Δεν νιώθεις καλά. Νιώθεις βαριά. Οι κινήσεις δυσκολεύουν, η ανάσα βαραίνει. Ακόμα και δύο παραπανίσια κιλά ενοχλούν. Πόσω μάλλον τα πέντε, τα δέκα...

Η Έλενα Παπαρίζου δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα, ότι της αρέσει. Κατανοητό. Ένα τέλεια γυμνασμένο και αδύνατο σώμα θέλει κόπο να διατηρηθεί. Και είναι φυσικό να κουραστείς. Είναι ανθρώπινο να θελήσεις να απελευθερωθείς, να αφεθείς, να απολαύσεις ό, τι και όλοι οι άνθρωποι. Τα γλυκά, τα φαγητά, τους πειρασμούς στον ουρανίσκο, την ηδονή της γεύσης.... Της αρέσει το καλό φαγητό της Έλενας ενώ απολαμβάνει και τη συντροφιά του ποτού. Κι ως γνωστόν το φαγητό παχαίνει και οι συνέπειες του αλκοόλ στον οργανισμό μας είναι η κατακράτηση υγρών και τα περιττά κιλά επίσης.
“Εγώ είμαι τραγουδίστρια, δεν είμαι μοντέλο” δήλωνε στις 13 Απριλίου 2010 η 27χρονη τότε Έλενα για τα παραπανήσια κιλά της στο περιοδικό People. “Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να γυμνάσω τη φωνή μου πρώτα και μετά το σώμα μου”.

Οκ. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Έλενα είναι ένα pop idol και όχι μια απλή τραγουδίστρια. Έχει φωνάρα, αλλά η καριέρα της δεν στηρίχτηκε μόνο σε αυτό το ταλέντο της. Στηρίχτηκε και στην εικόνα. Στο ντύσιμο, στην κίνηση, στον τσαμπουκά της παρουσίας της, στο δυναμισμό που πατάει τα ψηλοτάκουνα. Αυτό είναι pop είδωλο. Ήχος και εικόνα σε ένα! Ο συνδυασμός που σκοτώνει.
Η τωρινή εικόνα της Έλενας σε αντίθεση με αυτή που μας ενθουσίαζε μας προκαλεί αμηχανία. Ίσως γιατί μας υπενθυμίζει ξαφνικά ότι είναι άνθρωπος. Ότι είναι ευάλωτη, ότι έχει ανθρώπινες αδυναμίες, ότι αποφάσισε κι εκείνη να ζήσει και εκτός σκηνής. Και αντιδράσαμε. Γιατί μας υπενθύμισε ότι είναι άνθρωπος. Και δεν θέλαμε. Τη θέλαμε Θεά! Χωρίς αδυναμίες. Άτρωτη. Pop idol! Μαγική εικόνα.... Αφύσικες απαιτήσεις, θα μου πεις! Υποσυνείδητες, θα σου απαντήσω.
Όλοι αγαπάμε την Έλενα. Ακόμα απολαμβάνουμε τη φωνή της, τις μουσικές της, το δυναμισμό της. Το ότι αποδείχτηκε άνθρωπος την έφερε πιο κοντά μας, την έκανε πιο οικεία στο μυαλό μας και αυτό μας ενόχλησε καταβάθος, γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από είδωλα, έχουν ανάγκη από σταρ!

tlife.gr

Σχόλια