Γιατί το σεξ κάνει καλό;


Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι υγεία και παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στη διάρκεια μιας σχέσης. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οποία προσφέρει, καθώς η σεξουαλική ζωή είναι η αιτία που:

1. Φαίνεσαι νεότερος


Μια μακροχρόνια έρευνα με δείγμα 3.500 ανθρώπων από 30 έως και 101 χρονών έδειξε ότι το σεξ μπορεί να δείξει κάποιον από τέσσερα έως και επτά χρόνια μικρότερο. Οι ερευνητές του νοσοκομείου Royal στο Εδιμβούργο της Σκωτίας παρουσίασαν έκθεση φωτογραφιών σε μια αμερόληπτη κριτική επιτροπή και ζήτησε από τα μέλη της να μαντέψει τις ηλικίες των ανθρώπων στις φωτογραφίες. Οι άνθρωποι που «σκόραραν» τη μικρότερη ηλικία ήταν και αυτοί που έκαναν περισσότερο σεξ! Φυσικά και υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Το σεξ εκτός από την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, αυξάνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης στον άνθρωπο(hGH), η οποία είναι γνωστή για την ενίσχυση του μυϊκού ιστού και παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό.



2. Είσαι ευδιάθετος


Δε χρειάζεται να πούμε ότι το σεξ προσφέρει ευτυχία και ικανοποίηση. Αυτό είναι ήδη γνωστό. Ένα άρθρο, όμως, στο «Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς(Archives of Sexual Behavior)» πάει αυτή την ιδέα ένα βήμα παρακάτω. Πιο αναλυτικά, έρευνα σε 300 γυναίκες αποκάλυψε ότι το προφυλακτικό σχετίζεται με την…κατάθλιψη. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συμπέραναν ότι οι γυναίκες που δε χρησιμοποιούσαν ποτέ προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ήταν λιγότερο πιεσμένες και αγχωμένες, ενώ εκείνες που χρησιμοποιούσαν τις περισσότερες φορές ή πάντα προφύλαξη εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και στρες. Καλά όλα αυτά, αλλά μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για παράδειγμα είναι αδύνατο να εκτινάξει τη διάθεσή σας στα ύψη. Σωστά;



3. Γίνεσαι…κορμί

Κατά μέσο όρο, κάνοντας σεξ καίγονται 5 θερμίδες ανά λεπτό σε συσχέτιση με το βάρος κάποιου. Ακόμη, ανταλλάσσοντας με το ταίρι σας ένα καυτό φιλί αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς, τάση η οποία ανεβάζει τα επίπεδα καύσης θερμιδών στον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτό την επόμενη φορά που θα είστε απασχολημένος στη δουλειά, φροντίστε καλύτερα να καταπιαστείτε με κάτι άλλο.



4. Βάζεις «τέλος» στο συνάχι


Ναι…ναι, το σεξ μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Σε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβανίας, οι μελετητές βρήκαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.



5. Λες «αντίο» στην πίεση


Θέλεις λιγότερο στρες στη ζωή σου; Το σεξ είναι αυτό ακριβώς που θα σε βοηθήσει να…καλμάρεις! Σε μια μελέτη στο πανεπιστήμιο Paisley της Σκωτίας, 46 άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να δώσουν λόγο σε ένα ακροατήριο, το οποίο, εν αγνοία των ομιλητών, είχε «δασκαλευτεί» να συμπεριφέρεται βαριεστημένα και αδιάφορα ως προς τα όσα ακούει. Στη συνέχεια, μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων και διαπιστώθηκε ότι αυτοί που είχαν δηλώσει πως είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημείωσαν τα χαμηλότερα επίπεδα στο πιεσόμετρο. Τυχαίο; Δε νομίζω!



6. Δεν υποφέρεις από καρδιά


Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας διαπίστωσε ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ένας πρώιμος δείκτης της κακής καρδιαγγειακής υγείας. Ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 2.300 άνδρες για παραπάνω από τέσσερα χρόνια και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν 58 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Αντίστοιχα, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τρεις ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα παρουσίασαν 50 τοις εκατό λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια σε σύγκριση με εκείνους που δεν έρχονται τόσο συχνά σε οργασμούς. Και εδώ υπάρχει επιστημονική εξήγηση, καθώς κατά τη διάρκεια της συνουσίας ο οργασμός προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης DHEA, που συμβάλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την αρτηριακή διαστολή.



7.Γνωρίζεις μέχρι και τρισέγγονα!


Για λόγους που ακόμη δεν έχουν καταστεί σαφείς, η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί ακόμη και να αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής σας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Medical ανακάλυψε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε αντίθεση με εκείνους είχαν ερωτική επαφή μια φορά την εβδομάδα. Και δεν είναι μόνο οι άντρες που επωφελούνται! Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Duke έδειξε ότι οι γυναίκες που υποστήριζαν ότι απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή, έζησαν επτά με οκτώ χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι εκείνες που το σεξ τους ήταν αδιάφορο.



Για αυτό ξεχάστε το ρητό «Ένα μήλο την ημέρα…». Για να αισθάνεστε πιο υγιείς, να έχετε μακροζωία και να είστε ευδιάθετοι, ιδού το «χάπι» της ευτυχίας: Ένας ή και δύο οργασμοί μέσα στην εβδομάδα είναι μια αποτελεσματική και σίγουρα ευχάριστη θεραπεία.


http://www.protothema.gr

Σχόλια