11.3.2011 πόλη Κεσενούμα, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες - Το τσουνάμι καταπίνει live μια ολόκληρη πόλη –Συγκλονιστικό βίντεο!

Η πόλη Κεσενούμα βρισκόταν στην επαρχία Μιγιάγκι. Την περιφέρεια που επλήγη περισσότερο από τα 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής. Εκεί όπου εκτιμάται πως 10.000 ψυχές έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι σοκαριστικό, συγκλονιστικό, ωμό. Από εκείνα που κόβουν την ανάσα και δε μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Στα πρώτα λεπτά κάνεις δε μπορεί να προβλέψει την καταστροφική συνέχεια. Όσο τα δευτερόλεπτα περνούν, η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Τα αυτοκίνητα, επιβατικά και φορτηγά, μοιάζουν καρυδότσουφλα. Βάρκες και κάδοι παρασύρονται από το νερό.

Συνεχώς ακούγονται οι σειρήνες και η αντρική φωνή που –προφανώς- καλεί σε εκκένωση. Ο κόσμος κοιτά χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τις εικόνες και το μέγεθος της καταστροφής.

Σιγά σιγά, η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Και τότε οι εικόνες γίνονται απλά, απίστευτες. Σπίτια ολόκληρα γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις του τσουνάμι. Και μαζί, παρασέρνει κατοίκους της πόλης. Ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε σκεπές σπιτιών. Ένας τους, κρατά το κεφάλι του με απόγνωση.




newsit.gr

Σχόλια