Με ποδήλατο στο… κέντρο της Αθήνας


Από τον Ιούνιο του 2011 θα μπορούμε να κυκλοφορούμε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης με ποδήλατο, το οποίο μάλιστα θα μας διατίθεται δωρεάν. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όμως, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Αθλησης κ. Χρήστος Αηδόνης, σε λιγότερο από τρεις μήνες θα ξεκινήσει η λειτουργία ποδηλατοδρόμων στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη. Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, καθώς η προμήθεια τους θα γίνεται από το υπουργείο Υγείας και η συντήρηση τους από τους δήμους. Η δράση θα αφορά αρχικά περίπου 200 ποδήλατα.

Ανάλογο πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει και στη Σαμοθράκη και στον Αρχάγγελο Πέλλας, όπου θα συνδυαστεί μάλιστα με την τουριστική προβολή των περιοχών.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

  1. το τσάμπα ποδήλατο δεν επιβίωσε πουθενά. Σύντομα θα καταλάβουν ότι τα ποδήλατα είτε θα κλαπούν είτε θα λεηλατηθούν. Το μόνο βιώσιμο μοντέλο είναι του velib στο Παρίσι και έχει διαδωθεί αυτούσιο σε όλη την Ευρώπη. Μα κανένας από όλους αυτούς τους ιθύνοντες δεν έχει πάει εξωτερικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να έχει πάει δεν υπήρχε περίπτωση στην Ελλάδα το ακολουθησουμε.
    Εδω πάντα κάνουμε..του κεφαλιού μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....