18 Μαρ 2011

Ψήφισαν Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη


Υπέρ της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δίνοντας παράλληλα το «πράσινο φως» για στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου αυτή να τεθεί σε εφαρμογή. Η πρόταση, που έφεραν προς ψήφιση οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία και ο Λίβανος έγινε δεκτή με 10 ψήφους σε σύνολο 15 ενώ τα υπόλοιπα μέλη απείχαν.

Η ψήφιση της Ζώνης Απαγόρευσης των Πτήσεων έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, καθώς οι δυνάμεις του Καντάφι πραγματοποιούν επίθεση στη Βεγγάζη, το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Εντούτοις, ενδέχεται η απόφαση να είναι υπερβολικά καθυστερημένη, καθώς η τελική επίθεση στις θέσεις των ανταρτών είναι ζήτημα χρόνου.

Και αυτό γιατί ο ίδιος ο Καντάφι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να δείξουν κανέναν οίκτο και κανένα έλεος, προσθέτοντας ότι η επίθεση ξεκινά σήμερα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, αλλά και αμερικανικές πηγές, ο στρατός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων από τη Βεγγάζη και είχε δώσει διορία στους αντάρτες μέχρι την Κυριακή προκειμένου να παραδοθούν.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....