Ecotec 2011: ρεκόρ συμμετοχών για την έκθεση


Δεν είναι απλά ένα παρήγορο σημάδι, είναι ένα σάλπισμα αισιοδοξίας. Μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική για την ποιότητα ζωής στον πλανήτη -η αγορά των τεχνολογιών περιβάλλοντος- δείχνει αλώβητη από την κρίση, με αυξανόμενη δυναμική μάλιστα.

Το αποδεικνύει περίτρανα η διεθνής έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» η οποία ξεκινά την Πέμπτη 7 Απριλίου στο «Expo Athens» (Ανθούσα Αττικής) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Απριλίου.

Ο αριθμός των εκθετών σε αυτή τη 4η διοργάνωση καταγράφει ρεκόρ με περισσότερες από 270 συμμετοχές εταιριών, 50 εκ των οποίων από 15 χώρες του εξωτερικού.

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες για επίσκεψη στην «Ecotec», η οποία έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης του είδους στα Βαλκάνια.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η έκθεση και για τους ιδιώτες που αναζητούν φωτοβολταϊκά και άλλα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας παρακινούμενοι από οικολογική ευαισθησία αλλά κυρίως για λόγους ελάφρυνσης των οικογενειακών εξόδων τους και εκμεταλλευόμενοι τα χρηματοδοτικά προγράμματα που «τρέχουν» αυτή την εποχή, όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Η «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται από την «T Expo» και πλαισιώνεται από το «Ecoforum», ένα τετραήμερο συνέδριο πάνω σε θέματα τεχνολογιών περιβάλλοντος στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τώρα στην εποχή του «Καλλικράτη».(πλήρες πρόγραμμα).

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Απριλίου 12:00 έως 20:00.

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 10:00 έως 20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Φορείς υποστήριξης είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), o Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών Εταιρειών (ΣΕΦ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) κι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Γεωθερμίας & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας (ΕΣΕΓΕΠΕ).

Μεγάλος χορηγός είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ χορηγοί οι εταιρείες ALEO, RenApps, Micplast και η ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό «Ecotec» και χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά της T-Press «Car & Truck», «Εργοταξιακά Θέματα», «Θερμοϋδραυλικός», «Ηλεκτρολόγος» και «Logistics&Management».

Επίσης τα περιοδικά και οι ιστότοποι Econ3, Water & Waste, Sun Wind and Energy, Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση, Τεχνική Επιθεώρηση, Μarketing, Ναυτεμπορική και nafteboriki.gr, energypress.gr, topmagazine.gr, Balkans.com, φωτοβολταϊκά.com και greentank.

Για το econews

Σχόλια