Alter: Η Σταύρωση!


Παραμονές του Πάσχα οι 700 εργαζόμενοι στο Alter ανεβαίνουν τα τελευταία μέτρα ενός Γολγοθά που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου και έχει ορατό πλέον το αναπόφευκτο τέλος του: την σταύρωση του καναλιού λίγο πριν ή λίγο μετά την ημέρα της Ανάστασης.

  Τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στο σύνολό τους υπέγραψαν ομαδική πράξη επίσχεσης εργασίας για το Alter που σημαίνει ότι δεν εργάζονται πλέον αν δεν πληρωθούν και παράλληλα διεκδικούν νομικά τους μισθούς που τους οφείλονται.

  Η κίνηση αυτή ουσιαστικά οδηγεί το κανάλι στην απουσία ζωντανού προγράμματος οπότε εκεί πέρα θα σημάνει η ώρα του ΕΣΡ που δεν θα επιτρέψει να εκπέμπει ένα κανάλι χωρίς ενημερωτικό ζωντανό πρόγραμμα. Συνεπώς, ακόμη κι αν δεν το οδηγήσουν σε άμεση πτώχευση ή υπαγωγή στο άρθρο 44 οι μέτοχοί του, θα οδηγηθεί έτσι κι αλλιώς σε ανάκληση της άδειάς του!

  Οι εργαζόμενοι εξωθήθηκαν σε αυτήν την απεγνωσμένη κίνηση, αφού επί 3 1/2 μήνες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μείνει ο σταθμός "ζωντανός". Μέχρι που είδαν σήμερα το μεσημέρι να μπαίνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, το Δώρο του Πάσχα (μισός μισθός) και ένα επίδομα- "φιλοδώρημα" από 150 εως 300 ευρώ- έναντι των οφειλομένων 4 μηνιάτικων!

   Να σημειωθεί ότι ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ. Κώστας Γιαννίκος -και πρωταγωνιστής ενός γεγονότος που έχει σημάνει συναγερμό σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ- τραπεζών- διαφημιστών- είχε δηλώσει μόλις χθες ότι θα άρχιζε από το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης η καταβολή δώρου και δεδουλευμένων και μέχρι τις 5 Μαΐου θα είχαν εξοφληθεί οι πάντες.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του Alter για άλλες πληρωμές, οι τράπεζες έχουν αποχωρήσει από κάθε συζήτηση για στήριξη του Alter, το επενδυτικό fund που εκπροσωπούσε η Argo έχει ελαχιστοποιήσει το ενδιαφέρον του και οι μέτοχοι του καναλιού αδυνατούν να στηρίξουν το κανάλι οικονομικά- όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν.

  Όλα αυτά σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από εδώ και πέρα!

  Είναι βέβαιο ότι ο επίλογος του Alter θα γραφεί στα δικαστήρια όπου ήδη στρέφονται όλοι οι εργαζόμενοι του καναλιού ενώ αναμένεται να πράξουν το ίδιο και οι διάφοροι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση που αλληλοκατηγορούνται για την "μαύρη τρύπα" του Alter που ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

  Μια "μαύρη τρύπα" που όπως όλα δείχνουν θα καταπιεί 700 ανθρώπους, κόπους και δουλειά ετών!

  Μακάρι να μπορούσα να ευχηθώ καλή ανάσταση!
Κώστας Χαρδαβέλλας
www.newsbomb.gr

Σχόλια