Νέος ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιαπωνία


Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου... Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητή στο Τόκιο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά. Ωστόσο ο συναγερμός ήρθη λίγο αργότερα. Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε για λίγα λεπτά ωστόσο πλέον έχει ξανά αποκατασταθεί.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.









http://www.protothema.gr/

Σχόλια