Φωτοβολταϊκά: πρωτοβουλίες φορέων για μεγαλύτερη διείσδυση


Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών και εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος, της ΡΑΕ, του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι θα πρέπει να υπάρξουν σύντομα πρωτοβουλίες και διορθωτικές κινήσεις, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εγκατάσταση τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», στη εν λόγω συνάντηση καταγράφηκαν οι θέσεις των φορέων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η η φωτοβολταϊκή αγορά, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με:

-την προσφορά όρων σύνδεσης με το δίκτυο,

-τις αδειοδοτικές διαδικασίες,

-τον εξορθολογισμό του κόστους σύνδεσης και τη μείωση των χρόνων απόκρισης των υπηρεσιών,

-την περαιτέρω διευκόλυνση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΦ δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με προτάσεις που θα διασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη της αγοράς και την επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ.

Κοινή ήταν η άποψη ότι στόχος είναι η υγιής και σταθερή ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, αναγνωρίζοντας τα συνεπαγόμενα ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PV Legal στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΦ από κοινού με φορείς της αγοράς από 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση της περαιτέρω διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μείγμα.

econews

Σχόλια