"Να ανοίξουν οι λογαριασμοί των συνδικαλιστών της ΔΕΗ"


Άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ζήτησε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαϊδα.

Με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που κρίνει παράνομες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για προπαγάνδα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από τη δικαιοσύνη τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη από την κακή λειτουργία της επιχείρησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, το σωματείο εξέφρασε την αντίθεσή του στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και επικαλέστηκε μάλιστα τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου και Φλώρινας.

«Θα συμφωνούσαμε απόλυτα στην περαιτέρω μετοχοποίηση αν το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση δεσμεύονταν στον Έλληνα καταναλωτή ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αυξηθεί. Θυμίζουμε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα είναι το φθηνότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι όπου υπήρξε τέτοιου είδους διαδικασία, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι κοινωνικό αγαθό, διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε» είπε ο κ. Αδαμίδης.

Γνωστοποίησε τέλος ότι ο «Σπάρτακος» συντάσσεται με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην εξαγγελία των απεργιακών της κινητοποιήσεων, όποτε και αν αυτές ανακοινωθούν.


http://www.protothema.gr/


Σχόλια

  1. Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΟΤΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕ ΚΛΕΦΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΊ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΛΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΦΤΣΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....