3 Τροφές που θα διώξουν το Στρες



Αν τώρα τελευταία αισθάνεσαι σαν χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί, πρόσθεσε τα ακόλουθα τρόφιμα, για να έχεις ένα όπλο παραπάνω στη μάχη ενάντια στο στρες.


Σούσι
Κατ' αρχάς, δεν είναι ωμό ψάρι, αλλά ωμό ψάρι ετοιμασμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επίσης, τα περισσότερα ψάρια έχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά τις Β6 και Β12, που είναι γνωστό πως καταπολεμούν το στρες. Το φύκι που χρησιμοποιείται στα maki έχει μαγνήσιο και παντοθενικό οξύ, που βελτιώνει την υγεία των αδένων σου, που είναι αυτοί που ρυθμίζουν τη διάθεσή σου. Βγάλ’ τη για σούσι και θα έχεις ακόμα ένα λόγο να αισθάνεσαι καλύτερα.


Αμύγδαλα
Εχουν βιταμίνη Β2, Ε, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Οι βιταμίνες Β και το μαγνήσιο βοηθούν την παραγωγή σεροτονίνης, που ρυθμίζει τη διάθεση. Ο ψευδάργυρος καταπολεμά τα συμπτώματα του στρες και η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτικό, που θα εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες. Μόνο μην τρως πάρα πολλά κάθε φορά, αφού έχουν πολύ λίπος. Ακόρεστο, αλλά λίπος.


Μπρόκολο
Αν υπήρχε all-star ομάδα ωφέλιμων τροφίμων, θα έπαιζε πλέι μέικερ. Εχει πολλές βιταμίνες Β και φολικό οξύ. Το τελευταίο βοηθάει στην ανακούφιση του στρες, του πανικού, ακόμα και της κατάθλιψης. Δοκίμασέ το μαζί με ψάρι για ένα σούπερ γεύμα ή σκέτο σε σαλάτα.

http://www.menshealth.gr

Σχόλια