Ο 'Ελληνας που... έκλεψε τη δόξα του Μαραντόνα


Είναι από τις στιγμές που όσα χρόνια και αν περάσουν, ό,τι και αν καταφέρεις στην μετέπειτα καριέρα σου, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σου. Η 3η Μαΐου αποτελεί ημέρα γιορτής για τη Νάπολι, αλλά και ορόσημο της διαιτητικής πορείας ενός συμπατριώτη μας!

Σαν σήμερα το 1989, ο διαιτητής Μάκης Γερμανάκος σφυρίζει τον πρώτο τελικό της ιταλικής ομάδας με τη Στουτγκάρδη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Τελικό σκορ 2-1, με τον κ. Γερμανάκο να… κλέβει εκείνη τη μέρα την παράσταση από τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα, καταλογίζοντας αμφισβητούμενο πέναλτι σε βάρος της γερμανικής ομάδας!

Η φάση αυτή έμελλε να στιγματίσει τους τελικούς της χρονιάς και το όνομα του Έλληνα ρέφερι να συζητηθεί όσο τίποτα άλλο τη συγκεκριμένη περίοδο!

Τελικά, οι Ναπολιτάνοι νίκησαν και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 3-3 της Γερμανίας, κατέκτησαν για πρώτη και μοναδική έως σήμερα φορά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

*Την ίδια σεζόν μάλιστα, οι μετέπειτα Κυπελλούχοι Ευρώπης κινδύνεψαν να μείνουν από πολύ νωρίς εκτός συνέχειας από τον ΠΑΟΚ. Στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν, όμως η ομάδα του Μαραντόνα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν μόλις 1-0 στην Ιταλία και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 μπροστά στο κοινό τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νάπολι: Τζουλιάνι, Φεράρα, Ρενίσα, Κοραντίνι, Φραντσίνι, Αλεμάο, Ντε Νάπολι, Φούσι, Μαραντόνα, Καρνεβάλε, Καρέκα.

Στουτγκάρδη: Ίμελ, Σάφερ, Αλγκόβερ, Μπούχβαλντ, Σρέντερ, Κάτανετς, Χάρτμαν, Σμάλερ, Σιγκούρβινσον, Γκαουτίνο, Βάλντερ.




http://www.sday.gr/

Σχόλια