120 σελίδες με εισφορές, φόρους, μειώσεις μισθών και απολύσεις!

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τα πιο σκληρά μέτρα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους και δυστυχώς είναι σε πολλές περιπτώσεις και τα πλέον άδικα.

Το μεσοπρόθεσμο “πέρασε” από το υπουργικό και κατατέθηκε στη Βουλή. Πάνω, πάνω φιγουράρει η έκτακτη εισφορά σε όλους η οποία ξεκινάει απ' τα 8.000 ευρώ εισόδημα, απ΄ τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους που θα κληθούν να καταβάλουν νέο φόρο 1-3%, αλλά και όλοι οι μισθωτοί ως και 7%.

Η αμέσως επόμενη αιμορραγία θα έρθει για όλους
με τα τέλη στα αυτοκίνητα που θα αυξηθούν ως και 30%.
Όλοι θα πληρώσουν 23% ΦΠΑ στο φαγητό τους από Σεπτέμβρη, ενώ για το κράτος είναι πλέον πλούσιοι όσοι έχουν (συνολικά) ακίνητα αξίας από 200.000 και πάνω και έτσι βάζει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Με επικοινωνιακό τρικ τελικά το πετρέλαιο δεν αυξάνεται, αλλά θα αυξηθεί ο φόρος (και η τιμή) για χιλιάδες άλλους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με βάσει τεκμήρια που πλέον θα καθορίζουν το εισόδημά τους.

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητων, σκάφων αναψυχής και πισινών θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά ενώ θα μπεί φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Μέτρα συνολικά 200.000.000 ευρώ σε οικονομικά ευκατάστατους την ώρα που η έκτακτη εισφορά σε χαμηλόμισθους-χαμηλοσυνταξιούχους ξεπερνάει το 1,2 δισ.

Παράλληλα παίρνουν με διαδικασία εξπρές σειρά για πώληση λιμάνια, αεροδρόμια και ακολουθούν ΔΕΚΟ.
Ηδη, έχουν επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΠΑ ΕΑΣ, ΔΑΑ ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ Κοίτασμα Αερίου "Νότια Καβάλα", Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Μπαίνει λουκέτο σε οργανισμούς του Δημοσίου, μειώνεται εκ νέου το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων ενώ έρχονται και απολύσεις.

newsit.gr

Σχόλια