Στο Σύνταγμα για 19η ημέρα χιλιάδες Αγανακτισμένοι


Περισσότεροι από 30.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για 19η ημέρα στο Σύνταγμα, δίνοντας δυναμικό παρών στο τρίτο κατά σειρά ευρωπαϊκό ραντεβού.

Με σύνθημα "δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία", οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου.

Πολλές ήταν και οι ομαδες διαδηλωτών από πολλές πλατείες της Αττικής που κατέφθασαν στο Σύνταγμα, στο πλευρό των Αγανακτισμένων του κέντρου.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού των Αγανακτισμένων θα είναι την Τετάρτη με τους διαδηλωτές να απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.

Στις 7 το πρωί της Τετάρτης, οι Αγανακτισμένοι έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναικό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Από αυτά τα τρία σημεία, θα ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.

Πιστοί στο ραντεβού τους στην πλατεία του Λευκού Πύργου ήταν την Κυριακή και οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από νωρίς το απόγευμα.

Με σύνθημα «Δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν αυτοί» πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής διαστρωμάτωσης άρχισαν να κατεβαίνουν σταδιακά μετά τις 6 το απόγευμα και υπό δυνατή βροχόπτωση στο Λευκό Πύργο, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των άλλων ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της τρίτης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων.

Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής παρέμειναν στην πλατεία λευκού Πύργου έως τις 8.30 οπότε συγκροτήθηκαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ’ όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.




http://www.protothema.gr

Σχόλια