Επιτέθηκαν με πέτρες και γιαούρτια στον Πεταλωτή


Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί τα επεισόδια με πολίτες να προπηλακίζουν και να επιτίθενται σε πολιτικούς, με το χθεσινό επεισόδιο να έχει πρωταγωνιστή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης για κομματική εκδήλωση όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μικρή ομάδα διαδηλωτών που τον περίμενε με... αυγά, γιαούρτια και πέτρες. Μάλιστα η εν λόγω κίνηση προετοιμαζόταν ολόκληρη την ημέρα μέσω Facebook.

Μέλη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να προστατεύσουν τον κ. Πεταλωτή, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να τραυματιστεί, και εισήλθε στο κτίριο όπου εκφώνησε την προγραμματισμένη ομιλία του. Μέσα σε λίγα λεπτά όμως εκατοντάδες άτομα άρχισαν να προσέρχονται στον χώρο και έτσι ο κ. Πεταλωτής βρέθηκε εγκλωβισμένος στα ΚΑΠΗ με περίπου 700 άτομα απέξω να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εις βάρος του και να τον σημαδεύουν μέσα με λέιζερ.

Επί τόπου έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ενώ ένα θρίλερ βρισκόταν σε εξέλιξη επί αρκετή ώρα, τελικά ελήφθη απόφαση ο κ. Πεταλωτής να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα. Την ώρα της εξόδου, άγνωστος πέταξε εναντίον του μία κροτίδα, η οποία τραυμάτισε ελαφρά μία γυναίκα.

Η συνέχεια δόθηκε σε πολιτικό επίπεδο καθώς πυροδοτήθηκε έντονη κόντρα μεταξύ κ. Πεταλωτή και ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες τραμπούκοι, υποτίθεται δημοκρατικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την εκδήλωση» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ έκανε λόγο για «εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοκρατία».

Και από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».


Η ανακοίνωση του ΣΥΝ

«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.

Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει».


PROTO THEMA

Σχόλια