Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας...

Ο 32χρονος νορβηγός Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο άνθρωπος που έπνιξε στο αίμα τη Νορβηγία.

«Ενα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα», έχει μεταξύ άλλων γράψει ο δράστης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι ο ίδιος τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 και τραυματίζοντας δεκάδες.

Μετά φόρεσε την στολή του και ατάραχος μπήκε ως αστυνομικός στο καμπ της νεολαίας και άνοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων νεαρών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 από αυτούς.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, το οποίο μπλοκαρίστηκε λίγο μετά τις επιθέσεις, ο Μπρέιβικ έχει χόμπι το μπόντι-μπίλντινγκ, το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια World of Warcraft, Modern Warfare 2 και ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του είναι η πολιτική, το χρηματιστήριο και τη μασονία.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του 32χρονου, ο οποίος λέει ότι ο Μπρέιβικ έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και όταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.

newsit.gr

Σχόλια