Φωτοβολταϊκά: νέο λογισμικό σχεδιασμού από την SMA


Η SMA ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας έκδοσης Sunny Design 2.01, του λογισμικού επόμενης γενιάς για το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το Sunny Design 2.01 προσφέρει ένα πλήθος νέων λειτουργιών και ένα ιδιαίτερο φιλικό περιβάλλον χρήστη, καθιστώντας το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ακόμη πιο απλό.

Το Sunny Design της SMA βοηθά τους εγκαταστάτες και τους σχεδιαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων να αναπτύξουν σχέδια φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και να επιλέξουν τη βέλτιστη διαστασιολόγηση γρήγορα και απλά.

Με βάση την επιλογή των φωτοβολταϊκών πλαισίων και άλλες βασικές παραμέτρους του συστήματος, το Sunny Design προτείνει τύπους μετατροπέων και μεγέθη στοιχειοσειρών που ανταποκρίνονται στο επιθυμητό μέγεθος του συστήματος. Με το νέο λογισμικό, περίπλοκες εγκαταστάσεις με διαφορετικούς τύπους γεννητριών και μετατροπέων μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο έργο.

«Ένα επιτυχημένο έργο φωτοβολταϊκών αρχίζει με τη βέλτιστη διαστασιολόγηση του συστήματος», δήλωσε ο Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas. «Το καινοτόμο λογισμικό Sunny Design 2.01 εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για τους εγκαταστάτες και τους σχεδιαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά δεδομένα σχεδιασμού που τους βοηθούν στη δημιουργία μιας εξατομικευμένης λύσης για τους πελάτες τους», συμπλήρωσε.

Η νέα έκδοση του Sunny Design 2.01 πέρα από το βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήστη, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων με όλους τους μετατροπείς της SMA, ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία φωτοβολταϊκών γεννητριών, αυξημένη ευκολία στη βέλτιστη επιλογή μετατροπέα με λύσεις που προτείνονται αυτόματα από το ίδιο το λογισμικό, αναβαθμισμένη αναγνώριση τοπικών απαιτήσεων δικτύου, δυνατότητες ρύθμισης όσον αφορά στη σύνδεση δικτύου, στο ασύμμετρο φορτίο και στην πολυφασική παροχή καθώς και δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων συστήματος και τοποθεσιών με άλλους χρήστες. Επιπλέον η αναβαθμίσεις και ενημερώσεις πραγματοποιούνται γρήγορα και απλά μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, περιλαμβάνει τις παραδοσιακές δυνατότητες του λογισμικού Sunny Design, όπως η εκτενής βάση δεδομένων διαθέσιμων φωτοβολταϊκών πλαισίων και διεθνών μετεωρολογικών στοιχείων, υποστήριξη για τη διαστασιολόγηση των καλωδίων και ετήσιες προβλεπόμενες εκτιμήσεις παραγωγής ενέργειας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αναφορές με τις βασικές παραμέτρους του έργου και στη συνέχεια να τις εκτυπώσουν ή να τις αποθηκεύσουν ως αρχείο PDF.

econews

Σχόλια