Ανακοινώθηκε το κλείσιμό της ET-1!

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, ο επανασχεδιασμός λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης περιλαμβάνει τη διακοπή του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ΕΤ-1 και την παράλληλη ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της ΝΕΤ και της ΕΤ-3. Το πρόγραμμα των δυο αυτών καναλιών θα συμπεριλάβει, εκτός από επιλογή προγραμμάτων της ΕΤ-1 και κάποιες από τις κυριότερες εκπομπές του Σινε-Σπορ+.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στην ανάπτυξη των πολυμέσων και της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, αλλά και στην υιοθέτηση εφαρμογών όπως το webradio. Μάλιστα, το διαδίκτυο αναμένεται να απορροφήσει σημαντικό τμήμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όσον αφορά στο ραδιόφωνο, ανακοινώθηκε η συγχώνευση περιφερειακών σταθμών και η κατάργηση 15 από τους 20 συνολικά πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία. Σε 9 συγχωνεύονται οι 19 περιφερειακοί σταθμοί, που θα μεταδίδουν ενιαίο πρόγραμμα, ανα γεωγραφική περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, ενισχύεται ο ρόλος των ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Τέλος, ανακοινώθηκε η αναστολή της έκδοσης του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και η μετακίνηση των εργαζομένων στον τομέα των πολυμέσων.

yupi.gr

Σχόλια

  1. Όχι ρε φούστη μου κι εγώ τώρα ποιό κανάλι θα βάλω στο Νο1 στο τηλεκοντρόλ;;; Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος... Μα τόση αναλγησία σ'αυτό το κράτος πιά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....