Ελεγχόμενη χρεοκοπία προβλέπει το γερμανικό σχέδιο Β


Ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ με παράλληλο «κούρεμα» του χρέους, αλλά και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης χορήγηση βοήθειας για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Ελλάδα θα πρέπει να καλύπτει μόνη τα ελλείμματά της και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Η εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου κρύβεται πίσω από τη σκλήρυνση της στάσης της τρόικας και των εταίρων έναντι της χώρας μας.

Το σχέδιο Β των Γερμανών για την Ελλάδα σχετίζεται με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία αλλά και την αμφισβήτηση της δυνατότητας της χώρας μας να θέσει υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά της.

Ύστερα από αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βερολίνου απειλείται με κατάρρευση, ενώ η Άγκελα Μέρκελ δυσκολεύεται να αγνοήσει όσους ζητούν από την κυβέρνηση και την ευρωζώνη εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της Ελλάδας.



Σχόλια