Οικονομικό «κραχ» στην αστυνομία!


Την ώρα που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», η αστυνομία βρίσκεται σε οικονομικό «κραχ», λόγω μνημονίου!

Η κατάσταση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είναι δραματική, αφού από την μία οι ελλείψεις σε μέσα εξακολουθούν να είναι μεγάλες, ενώ και το προσωπικό, ειδικά οι χαμηλόβαθμοι, λόγω των μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης!

Ακινητοποιημένο το 15% του «στόλου»!

Τουλάχιστον το 15% των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (που χρησιμοποιούν οι ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ) έχει ακινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, επειδή τα κονδύλια δίνονται με το «σταγονόμετρο» από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου οικονομικών, στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Εάν μάλιστα δεν είχαν δοθεί κάποιες δωρεές από επιχειρηματίες, τότε το ποσοστό θα είχε ξεπεράσει κατά πολύ το 20 %! Αυτό συμβαίνει γιατί καθυστερούν ή δεν δίνονται χρήματα για αλλαγή των φθαρμένων λάστιχων, για service και για επισκευή μηχανικών βλαβών.

Εκτός όμως από την συντήρηση, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων και των μοτοσικλετών της αστυνομίας, αφού πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως στην περιφέρεια, δεν τροφοδοτούν πλέον με βενζίνη, αφού το υπουργείο τους χρωστάει χρήματα εδώ και τρεις μήνες!

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ειδικών Φρουρών την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου.

Και οι τραγικές ελλείψεις δεν σταματούν εδώ, σε πολλές υπηρεσίες δεν υπάρχει χαρτί Α4 για τα φαξ και τις δικογραφίες και οι αστυνομικοί αναγκάζονται να δανείζονται από τους κατά τόπους δήμους, ενώ ελλείψει πετρελαίου θέρμανσης, αστυνομικοί και κρατούμενοι ζεσταίνονται με κουβέρτες στην Βόρεια Ελλάδα.

53 αστυνομικοί πήραν μηδέν μισθό!

Και σαν να μην έφθαναν οι ελλείψεις στα μέσα της ΕΛ.ΑΣ., οι επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων είναι σαρωτικές και στο προσωπικό, όπου το ηθικό των αστυνομικών, όπως λένε οι ίδιοι, βρίσκεται στο ναδίρ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών για την μισθοδοσία του Οκτωβρίου, 53 αστυνομικοί εισέπραξαν μηδέν μισθό (λόγω δανείου και μειώσεων), το 2% (1.095 αστυνομικοί)είχαν απολαβές από 1 έως 500 ευρώ, ενώ το 49% του προσωπικού (24.700 αστυνομικοί) αμείβεται από 500 έως 1.000 ευρώ!

Αυτοί οι αστυνομικοί λοιπόν για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους θα πρέπει ή να κάνουν δεύτερη δουλειά ή όσοι απ αυτούς είναι μειωμένης ηθικής, θα αρχίσουν να χρηματίζονται...

/www.newsbomb.gr/

Σχόλια