Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα!

Η ιδιοκτησία, με βάση το άρθρο 17 του Συντάγματος, τελεί υπό την προστασία του κράτους και δεν αφαιρείται ούτε μειώνεται, παρά μόνο για αποδεδειγμένη δημόσια ωφέλεια και με την προϋπόθεση της πλήρους αποζημίωσης του ιδιοκτήτη. Υπέρ της προστασίας της ιδιοκτησίας συνηγορεί και το γεγονός ότι....
το καθεστώς στη χώρα μας είναι εκείνο της ελεύθερης οικονομίας που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία. Δεν έχει η Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς, για να αφαιρεί το κράτος ολόκληρη ή τμήμα από την ατομική ιδιοκτησία και να την κοινωνικοποιεί.

Η έκτακτη εισφορά που επέβαλε ο Παπανδρέου πάνω στα ακίνητα είναι λοιπόν πέρα για πέρα αντισυνταγματική και στην ουσία προσβάλει αυτό τούτο το δικαίωμα της ίδιας της ιδιοκτησίας, αφού αφαιρεί στην πραγματικότητα τμήμα της. Δεν πρέπει να συγχέουμε τις περιπτώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων ή φόρου επί των εισοδημάτων που προκύπτουν από ακίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν φορολογείται η ιδιοκτησία αλλά η πράξη της μεταβίβασης ή τα εισοδήματα από ακίνητα. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί, έστω και λίγο τραβηγμένα και για το ΕΤΑΚ, με την δικαιολογητική βάση της συσσώρευσης μεγάλου πλούτου σε ένα πρόσωπο. Αντίθετα όμως, στο νέο χαράτσι, έχουμε φορολόγηση της ίδιας της ιδιοκτησίας αδιακρίτως από το πρώτο τετραγωνικό.

Η έκτακτη εισφορά λοιπόν πάνω στα ακίνητα που επέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στην ουσία αφαίρεση με την βία μέρους της ακίνητης περιουσίας, από όλους τους πολίτες, αδιακρίτως. Τούτο δε (δηλαδή η βίαιη αφαίρεση) αποδεικνύεται αμέσως από το γεγονός των συνεπειών της μη καταβολής αυτής της εισφοράς. Πέρα από το γεγονός της διακοπής παρανόμως του ηλεκτρικού ρεύματος, οπωσδήποτε θα βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ η μη καταβολή και το ακίνητο θα βγει στον πλειστηριασμό, αν ο πολίτης δεν κατορθώσει να καλύψει από άλλη πηγή το συγκεκριμένο χαράτσι.

Επομένως βλέπουμε ότι απειλείται ευθέως η αφαίρεση της ατομικής ακίνητης ιδιοκτησίας, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της αντισυνταγματικής αυτής έκτακτης εισφοράς, χωρίς το ακίνητο να φταίει σε τίποτα ή να έχει συμβάλει στην απόκτηση εισοδήματος ή να συμμετέχει σε εμπορική συναλλαγή.

Απλά ο Παπανδρέου βρήκε έναν εύκολα υπολογίσιμο και προπαγανδιστικό τρόπο (πάλι το παιχνίδι με πλούσιους και φτωχούς), προκειμένου να αποφύγει να ομολογήσει ότι το χαράτσι είναι στην πραγματικότητα κεφαλικός φόρος.
Δηλαδή φόρος γιατί μας επιτρέπει ο ηγέτης να αναπνέουμε.

hassapis-peter
http://taxalia.blogspot.com/

Σχόλια

  1. Και μετά σου Λένε ότι δεν έχουμε ΧΟΥΝΤΑ.Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενεργεί ενάντια στο Σύνταγμα που Ορκίζεται να τιμάει και να υπηρετεί τι περιμένεις από εμας τους απλούς ανθρώπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΠΙΟΝΙΩΝ!ΑΝ ΔΕ ΧΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΒΙΑ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.. Ένα είναι το όπλο, η παναπεργία πείνης του λαού, δια να ξεσηκωθούν οι εταίροι μια και καλή, εναντίον Του ΓΑΠ και του σιναφιού του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ανώνυμοι που λένε να τους περιμένουμε πού είναι ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xairete ego nomizo pos to idio paramithi, epanamwaletai panta ke panta to idio ke idio paramithi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Angel... Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ? ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....