Παραλύει η χώρα!


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται και την Παρασκευή η χώρα καθώς εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ταλαιπωρίας συνέχεια λοιπόν για τους πολίτες καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκτός του Προαστιακού, τραβούν «χειρόφρενο» την Παρασκευή.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την ομόφωνη έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών από το υπουργικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης για το θέμα των σκουπιδιών, ενώ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ, την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή έως και την Τρίτη, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Σε πανελλαδική αποχή έως και τις 19 Οκτωβρίου βρίσκονται και οι δικηγόροι, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Παρασκευή και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Ακόμη, 48ωρη απεργία, έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πραγματοποιούν και όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την προσεχή Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ακόμη, σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου

http://www.protothema.gr

Σχόλια