Διήμερο απεργιακό μπλακ αουτ σε όλη τη χώρα


Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με δυο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και με καταλήψεις υπηρεσιών και υπουργείων ενάντια στα μέτρα που προωθεί το πολυνομοσχέδιο για τις συμβάσεις, τους μισθούς στις ΔΕΚΟ και την εργασιακή εφεδρεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, από τις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Πεδίον του Αρεως (11:00 π.μ.) και την Πέμπτη στο Σύνταγμα (11:00 π.μ.), ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει χωριστές συγκεντρώσεις τις ίδιες ώρες στην Ομόνοια.

Μέσα Μεταφοράς

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν και αυτή την εβδομάδα οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, η χώρα θα παραμείνει χωρίς ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ενώ λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Από τις 05:00 μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη.

Το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 09:00 το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα κατέβουν στο κέντρο για το απεργιακό συλλαλητήριο.

Στάση εργασίας από τις 05:00 ως τις 10:00 και από τις 18:00 ως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Την Πέμπτη, θα γίνει μόνο μια στάση, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Ακόμη, Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα.

Χωρίς αστικά λεωφορεία για 48 ώρες θα μείνει και η Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί και από τις 20:00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί.

Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε την Τρίτη, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση από τους κυβερνώντες και κατόπιν αυτού αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Εργαζόμενοι στους Δήμους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Τράπεζες

Στην 48ωρη απεργία, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, από την Τρίτη.

Πανεπιστημιακοί, Δάσκαλοι, καθηγητές

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.

Φαρμακοποιοί, οδοντίατροι

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Φούρνοι

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη και τα αρτοποιεία με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

Εμπορικά καταστήματα

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, αρτοποιεία και περίπτερα.

Βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα στις 19 Οκτωβρίου. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομεία

Κλειστά είναι και θα παραμείνουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ σε καταλήψεις γραφείων διοίκησης και ταμείων στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν οι γιατροί ΕΣΥ που συμμετέχουν μαζί με το προσωπικό των μονάδων Υγείας στην 48ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ.

Δικηγόροι, δικαστές

Απεργούν έως τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι, ενώ οι δικαστές από την πραγματοποιούν από την Δευτέρα τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι). Oι δικαστές προειδοποιούν ότι από τις 7 Νοεμβρίου δεν θα παίρνουν δικογραφίες στο σπίτι, αλλά θα ασκούν το λειτούργημά τους μόνο στα δικαστήρια μέσα στο νόμιμο ωράριο.

Εφοριακοί, τελωνειακοί

Απεργούν έως την Πέμπτη εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια