Σε ρόλο παρατηρητή η Αστυνομία!


Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τον τρόπο που η Αστυνομία αντιμετώπισε τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου.

Το γεγονός ότι για αρκετή ώρα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, έδιναν μάχη σώμα με σώμα με κουκουλοφόρους και την Αστυνομία ουσιαστικά απούσα και σε ρόλο παρατηρητή, ο τραυματισμός 74 πολιτών και κυρίως ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, δείχνει πως το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που κινείται στο μοτίβο της ανοχής, ουσιαστικά απέτυχε.

Αν και φωνές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη λένε πως αν η Αστυνομία δεν κράταγε ψύχραιμη στάση και επενέβαινε την ώρα της σύρραξης η κατάσταση θα οδηγούσε σε μεγάλες εκρήξεις και ενδεχομένως αιματοχυσία. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζουν με λεπτομέρειες όλα τα κομμάτια του «παζλ» και επικεντρώνονται στο γιατί δεν έγιναν πολλές προσαγωγές και συλλήψεις υπόπτων.

Το δεύτερο σημείο που εξετάζουν οι επιτελείς είναι πως και γιατί οι κουκουλοφόροι με τις μολότοφ κατάφεραν να διασχίσουν σχεδόν όλη την Αθήνα μέχρι να καταλήξουν στο Σύνταγμα και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Παράλληλα, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 53χρονου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ερευνά διακριτικά τις συνθήκες μεταφοράς του 53χρονου στον Ευαγγελισμό, αλλά και τι είχε συμβεί όταν ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο Σύνταγμα. Η νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, ωστόσο εκτιμάται πως ο Κοτζαρίδης εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών την ώρα που βρισκόταν στο Σύνταγμα.

Το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας δεν φέρει τραύματα, φανερώνει πως δεν υπήρξε κάποιας μορφής συμπλοκή ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια