ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σκάνδαλο με τις προσλήψεις στο Δημόσιο


Σκάνδαλο τεραστίων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών διαστάσεων κατήγγειλε η ΝΔ, αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

«Ενώ χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για περιορισμό του σπάταλου κράτους, στην πράξη κάνει ακριβώς το αντίθετο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους με νέες κρατικές δομές, νέες οργανικές θέσεις και νέες προσλήψεις.

«Την ώρα που μεθοδεύει μαζικές απολύσεις, την ίδια στιχμή συνεχίζει τους διορισμούς και προσλαμβάνει άλλους σε θέσεις που το ΑΣΕΠ ενέκρινε άλλους, παραβιάζοντας το νόμο, αλλά και το Σύνταγμα» σχολίασε.

Ειδικότερα, ανέφερε:

- Ενώ τον Μάρτιο του 2010 πάγωσαν οι διορισμοί όλων των επιτυχόντων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, η κυβέρνηση προχώρησε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τους επιτυχόντες στην Αγροτική Τράπεζα και τους διορίζει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αφήνοντας απ' έξω τους επιτυχόντες της προκήρυξης του ΙΚΑ, που είχε προηγηθεί.

- Ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης μετατρέπει 250 κενές θέσεις καθαριστριών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε διοικητικές θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης, για να διορίσει επιτυχόντες στους διαγωνισμούς για την Αγροτική Τράπεζα.

- Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί νέους φορείς με εκατοντάδες νέες οργανικές θέσεις, για τις οποίες προβλέπονται προσλήψεις: στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε και στον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τη μακροσκελή επιστολή του προς τους βουλευτές, με την οποία ισχυρίζεται ότι «έχει δημιουργηθεί δήθεν ένα αδιαφανές και καλά οργανωμένο σύστημα που παραποιεί την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία κρατικών δομών και τις προσλήψεις».

Ρώτησε μάλιστα τον κ. Πάγκαλο: «Σε αυτό το αδιαφανές σύστημα εντάσει και τους βουλευτές του κόμματός του, που υιοθετούν τις αποκαλύψεις της ΝΔ; Συμπεριλαμβάνει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορούν ονομαστικά ότι για δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτε σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων;». Τέλος, ρώτησε γιατί διπλασίασε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του από 20 σε 35.

Τοποθετήθηκε και στο θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων λόγω των περικοπών στους μισθούς τους και των φορολογικών επιδρομών. «Αντιλαμβανόμαστε την απόγνωση την οργή και τον θυμό της κοινωνίας από την λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, όμως μας βρίσκει αντίθετους η κατάληψη δημοσίων κτηρίων και υπηρεσιών».

http://www.protothema.gr

Σχόλια