Λιγότερη μνήμη RAM στα Windows 8


Στέλεχος της Microsoft δήλωσε πως τα Windows 8 θα απαιτούν πολύ λιγότερη μνήμη RAM από ότι τα 7.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα Windows 8 θα απαιτούν περίπου 200MB RAM για να τρέξουν, τα μισά περίπου σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση του λειτουργικού.

Οι μειωμένες απαιτήσεις αποδίδονται κατά κύριο λόγο στο νέο σύστημα εκτέλεσης των services. Κάποιες υπηρεσίες (Windows Update, Plug and Play κτλ) θα ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται και δε θα καταλαμβάνουν μόνιμα χώρο στη μνήμη. Επιπλέον, οι υπηρεσίες εντάσσονται πλέον σε ένα σύστημα προτεραιότητας. Έτσι, κάθε φορά θα βρίσκονται στη μνήμη εφαρμογές που τα Windows αξιολογούν ως σημαντικότερες από άλλες. Να σημειωθεί εδώ ότι δε μιλάμε μόνο για Windows services, αλλά και για προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.

Εξάλλου η μείωση των απαιτήσεων σε RAM είναι μονόδρομος για τη Microsoft, αν θέλει να δει τα Windows 8 να ανταγωνίζονται με αξιώσεις το iOS και το Android στις ταμπλέτες.

Αυτή η εξέλιξη ίσως να δυσαρεστήσει τους κατασκευαστές υπολογιστών, οι οποίοι δε θα έχουν πλέον το σύνηθες επιχείρημα πως με τα νέα Windows οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, με σκοπό να πωλούν ακριβότερο hardware.

Σχόλια