Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο


Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το σχέδιο της Αστυνομίας για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου με αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά και προληπτικούς ελέγχους… Η νέα κυβέρνηση φοβάται «θερμή υποδοχή» από τους κουκουλοφόρους και γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που ξεπερνά τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση έκτροπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο κι αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.

Διαβάστε εδώ ποιοι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι.

Ξεκινά σήμερα ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου

Ξεκινούν από σήμερα οι εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια για τον εορτασμό της 38ης Επετείου του Πολυτεχνείου. Τα περισσότερα κεντρικά πανεπιστημιακά τμήματα, όπως η Νομική Σχολή θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στεφάνια θα κατατεθούν από εκπροσώπους όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων. Οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις αλλεπάλληλες συσκέψεις ενώ οι σχολές θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν, όπως κάθε χρόνο, στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων από σήμερα Τρίτη και θα κορυφωθούν το απόγευμα της Πέμπτης με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να εκδίδουν εκπαιδευτικές οργανώσεις και φορείς, συνδέοντας την επέτειο με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ επισημαίνεται: «Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να πάει χαμένη και να μείνει μία στεγνή ανάμνηση επετειακού χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει η ανάγκη για Πολυτεχνεία. Ειδικά στις μέρες μας. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ζητάει δικαίωση ιδίως σήμερα».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μία ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μία απλή επέτειος. Είναι μία ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για Δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

Από την πλευρά της η ΔΟΕ σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι «Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου, «που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Καλύτερη τιμή στον Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"».

http://www.protothema.gr/

Σχόλια