Σοκ στο ΠΑΣΟΚ-Πού το πάει ο τέως πρωθυπουργός


Με το ερωτηματικό μένει ή φεύγει αποχώρησαν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ από τη σύσκεψη υπουργών και αναπληρωτών που συγκάλεσε χθες, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η καχυποψία των στελεχών χτύπησε κόκκινο από μία αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέουν για τον εκλογικό νόμο. Θεώρησαν πως "κλείνει το μάτι στον Σαμαρά". Βλέπετε, αν συμφωνήσουν στο γερμανικό σύστημα οι δύο αρχηγοί θα φτιάξουν τις λίστες και εξαιτίας της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα.

Η αναφορά στον εκλογικό νόμο δεν ήταν η μόνη που έκανε τα στελέχη να υποψιάζονται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Οι συνεργάτες του έλεγαν χθες στους διαδρόμους της Ιπποκράτους πως σχεδιάζουν περιοδείες. Την ώρα που οι βουλευτές ζητούσαν, διακριτικά, προφανώς κατόπιν οδηγιών από τους δελφίνους, συνέδριο.

Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που φοβούνται νέο αιφνιδιασμό. Για την ακρίβεια, λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να συγκαλέσει την ΚΟ, ζητώντας την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Προκειμένου, έτσι, να αποφύγει τις επώδυνες διαδικασίες στο κόμμα. Στόχος της Ιπποκράτους είναι το συνέδριο να γίνει την Άνοιξη, μετά τις εκλογές.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν αυτός είναι και ο στόχος του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ακόμη και η χθεσινή σύσκεψη έγινε εξαιτίας επιμονής συνεργατών του, που ήθελαν να προλάβουν αντίστοιχη κίνηση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Το ερώτημα είναι πόσο θα τους ακούει τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και αυτοί έχουν ευθύνες που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια