"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι κάτι αδύνατο..."


"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν εναι μια ανοησία αλλά κάτι αδύνατο ". Mε αυτά τα λόγια προσεγγίζει ανώτατο στέλεχος της κυβερνησης Μερκελ την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Η πλειονότητα των γερμανικών κομμάτων και συνδικάτων απαιτεί, πάντως, την υπογραφή Σαμαρά, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβερνησης σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με στελέχη της Καγκελαρίας, η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά θα ανακούφιζε την Ευρώπη και θα επανέφερε την εμπιστοσυνη στην ελληνική πλευρά.

Η στάση, πάντως, της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να διαφοροποιείται ουσιαστικά. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

"Είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Γερμανίας που αμφισβητείται όχι η Ελλάδα, αλλά η ίδια η ΅Ευρώπη" υποστηρίζει κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος.

"Οι πρώτες χώρες που παραβίασαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν η Γερμανία και Γαλλία! Αφού δώσαμε εμείς αυτό το παράδειγμα λογικό είναι να ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Δεν φταίει η Ελλάδα, αλλα όλοι μας. Το ερώτημα είναι: Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη" διερωτάται εξέχον μέλος της γερμανικής Βουλής που συνομίλησε στο Βερολίνο με το protothema.gr.

Πάντως, πηγές από την γερμανική κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ από τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού σε Λουξεμβούργου και Φρανκφούρτη καθώς και για τις πιέσεις που ασκούν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

http://www.protothema.gr

Σχόλια