«Η Ελλάδα θα καταντήσει μουσείο για ξένους τουρίστες!»


Πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι όλος ο πλανήτης θα περίμενε με τόση αγωνία την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας. Κι όμως σήμερα όλα τα media του κόσμου έχουν ξανά στραμμένα τα βλέμματα στη χώρα μας αναμεταδίδοντας πληροφορίες για τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Η πλειονότητα των ξένων μέσων ενημέρωσης «παίζει» ρεπορτάζ για τη νέα κυβέρνηση ενώ ως πιθανότερος νέος πρωθυπουργός αναφέρεται ο Λουκάς Παπαδήμος. Αρκετά ΜΜΕ, όπως η Washington Post, μιλούν για καθυστερήσεις στις αποφάσεις και τριβές που κατά κάποιο τρόπο δείχνουν τι θα ακολουθήσει και στο μέλλον…

Πολλοί έχουν περάσει ήδη στην επόμενη ημέρα και διατυπώνουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο η νέα κυβέρνηση και οι νέες υποσχέσεις θα πείσουν τους Έλληνες αλλά και τους εταίρους της χώρας.

Αναλυτές του πρακτορείου Reuters τονίζουν ότι σε άλλες χώρες οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών έχουν αποδώσεις καρπούς και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι αυτοί (εννοεί τους τεχνοκράτες) που μπορούν να προωθήσουν δύσκολες, μα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο επισημαίνεται ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται και εθνική συναίνεση και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στην Ελλάδα. Αντίθετα, ο λαός που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από σκληρά μέτρα αναμένεται να υποδεχτεί τους νέους επικεφαλής σαν «στυγνούς εκτελεστές της δικτατορικής Τρόικας».

«Γροθιά» στο στομάχι αποτελεί και το άρθρο που φιλοξενεί στις ηλεκτρονικές του σελίδες το CNN. Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα αποδεικνύονται ανίκανοι να την οδηγήσουν σε μία σύγχρονη εποχή και αποδίδει το πρόβλημα στην πολιτική κουλτούρα που επικρατεί και προτάσσει πάντα το προσωπικό κέρδος και ποτέ το καλό του τόπου μακροπρόθεσμα.

«Αυτό πρέπει να αντιστραφεί, αλλιώς θα μεγαλώνει η απογοήτευση και ο κυνισμός και τα καλύτερα ταλέντα θα βγαίνουν στο εξωτερικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά και ο αρθρογράφος υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα θα καταντήσει μουσείο για ξένους τουρίστες».

Καταλήγει δε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να ωριμάσουν: «Δεν αρκεί η ρητορική για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ενότητας και από πίσω να γίνεται πολιτικός τζόγος. Και χρειάζεται σκληρή συμπεριφορά από τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να συνετιστούν οι Έλληνες πολιτικοί»…
\
http://www.protothema.gr/

Σχόλια