Στάση πληρωμών στις εφορίες για να μην γίνουν ρόμπα με το έλλειμμα του 2010!


Έδωσαν εντολή στις εφορίες να παγώσουν όλες τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς έως το τέλος του έτους!

Τι σημαίνει αυτό; Στάση πληρωμών, να μην βγαίνει τίποτα από τα κρατικά ταμεία, αλλά μόνο να εισπράττει φόρους!

Ο λόγος; Να μην ξεπεράσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 9%, που αποτελεί τον αναθεωρημένο στόχο, για να μην γίνουν ρόμπα ότι ξέσκισαν την οικονομία με φόρους και μέτρα και το έλλειμμα να παραμείνει στα επίπεδα του 2010!

Με τέτοια «οικονομικά μυαλά» προχωρά η Ελλάδα και προσπαθεί να βγει από την κρίση. Με τέτοιες πρακτικές έχουμε πορευθεί όλους αυτούς τους μήνες για να φτάσουμε στο σημείο να «κρύβουμε» στοιχεία για να κρατήσουμε το έλλειμμα χαμηλά, όταν πριν από 2 χρόνια κάναμε ακριβώς το αντίθετο: κάποιοι έκαναν τα πάντα για να έχουμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη και το έπραξαν με διπλή αναθεώρηση των στοιχείων, βάζοντας μέσα στα ποσοστά ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε.

Την απόφαση έλαβε (ποιος άλλος;) ο συνταγματολόγος Υπουργός Βενιζέλος, σε μια σύσκεψη στην οποία δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, εκδίδοντας αντίθετη εντολή, δηλαδή ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.


http://olympia.gr/

Σχόλια