Με τσουχτερό κρύο μας αποχαιρετά το 2011


Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών του έτους μιας και από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα βρίσκεται κάτω από το μηδέν. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένεται στα πελάγη να φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστούν όλοι οι οδηγοί καθώς τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή στα δυτικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα συννεφιάσει και από το απόγευμα θα βρέξει. Τα φαινόμενα στα ανατολικά, δυτικά καθώς και το Αιγαίο θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο ανατολικό αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πρωτοχρονιά στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

http://www.protothema.gr

Σχόλια