Εκδηλώσεις και παραστάσεις για τα Χριστούγεννα


Πλήθος εκδηλώσεων και παραστάσεων θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα στη διάρκεια των Εορτών και ίσως η παρουσία σε κάποια ή κάποιες από αυτές ίσως βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα, σε μία περίοδο που είμαστε χαμένοι ανάμεσα στα προβλήματα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στον κόσμο, το κλασικό αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι ανεβαίνει από τις 16 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, για 22 παραστάσεις (απογευματινές και βραδινές) στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών.
Το αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι ‘Η λίμνη των κύκνων’ σε χορογραφία Λεβ Ιβάνοφ, Μαριούς Πετιπά και Αλεξάντρ Γκόρσκι παρουσιάζεται στο Μέγαρο με χορογραφικές παρεμβάσεις του Αντρέι Πετρόφ και σε σκηνικά Στανισλάβ Μπενέντικτοφ και κοστούμια της Όλγα Πολιάνσκαγια.
Αστέρια του χορού που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, από τα Μαρίινσκι, το Κρεμλίνο, το Κόβεντ Γκάρντεν, την Όπερα του Παρισιού, το American Ballet Theatre, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου φθάνουν στην Αθήνα με σκοπό να σαγηνεύσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κλασικού μπαλέτου. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι υπέροχοι ‘κύκνοι’ του Μπαλέτου του Κρεμλίνου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου είναι ο Αντρέι Πετρόφ.

Αναλυτικά:
Απογευματινές παραστάσεις, ώρα έναρξης 16:00

17, 18, 21, 23, 26, 27, 28 & 30 Δεκεμβρίου:
Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, Αλεξάντρα Τιμοφέεβα και Αϊντάρ Σαϊντούλλιν
Από το American Ballet Theatre φθάνουν η έξοχη Βερόνικα Παρτ και ο Μαρτσέλο Γκόμεζ (22 & 23 Δεκεμβρίου). Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την επομένη, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν τα λαμπρά αστέρια του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, Ιάνα Σαλένκο και Μαριάν Βάλτερ (25 & 26/12).
Από τον Λονδίνο και το English National Ballet φθάνουν στο Μέγαρο για δύο μοναδικές εμφανίσεις η Φερνάντα Ολιβέιρα και ο Ντμίτρι Γκρούζντεφ (27 & 28 Δεκεμβρίου) ενώ οι εμφανίσεις των λαμπρών πρωταγωνιστών ολοκληρώνονται με τους έξοχους Εβγκενία Ομπράτσοβα και Ιγκόρ Κολμπ από τα περίφημα μπαλέτα Μαριίνσκι (29 & 30 Δεκεμβρίου).

Βραδινές παραστάσεις ώρα έναρξης 20:00

Badmington

Από τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, χάρις σε μία πρωτοποριακή ιδέα που υλοποιείται για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Στις 21 Νοεμβρίου 2009, το Christmas Magic World άνοιξε τις πόρτες του στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton, για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, που μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2010 θα ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.Το Christmas Magic World είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο πολλαπλών εκδηλώσεων.
Ένας παραμυθένιος χριστουγεννιάτικος κόσμος έκτασης 6 στρεμμάτων, που για 7 εβδομάδες μας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, για να μπούμε στο κλίμα των γιορτών, να κάνουμε τις αγορές μας, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε δύο κορυφαίες παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Συνεχής δράση, πολλαπλή φαντασμαγορία, προηγμένη υποδομή και ατελείωτη φαντασία είναι τα συστατικά του Christmas Magic World. Εκεί, η γιορτή κρατάει πολύ, αλλά είναι ουσιαστική, τα Χριστούγεννα έχουν μαγεία, αλλά και παραδοσιακές αξίες, το θέαμα είναι εντυπωσιακό, και παράλληλα ψυχαγωγικό. Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι για ανθρώπους κάθε ηλικίας, για όλη την οικογένεια, που θα εξελίσσεται σε τέσσερις παράλληλους άξονες, όπου όλοι θα συμμετέχουν ενεργά:

Christmas Magic Market
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά, στα πρότυπα των αντίστοιχων της Κεντρικής Ευρώπης, με 50 παραμυθένια σπιτάκια με επώνυμα προϊόντα, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ειδών, όπως ποτά και φαγητά, βιβλία, είδη τέχνης, παιχνίδια, gadgets, κοσμήματα, στολίδια, κεριά, αξεσουάρ, κ.ά.

Christmas Magic Kinderland
Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (όπως χειροτεχνίας, παραμυθιού, μαγειρικής, ζογκλέρ, κουκλοθέατρου, κ.ά.) καλούν τα παιδιά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με έναν εντελώς πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο.

Christmas Magic FunPark
Δράση, παιχνίδι, συμμετοχή σε εορταστικά events, απογειώνουν το ενδιαφέρον και τα συναισθήματα του κοινού. Μικροί και μεγάλοι γλιστρούν στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο της πόλης, έκτασης 470 τ.μ., διασκεδάζουν στο carousel, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι και στο κάστρο των ιπποτών, και δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο τραμπολίνο και την πίστα αναρρίχησης.

Christmas Magic Show
Η παράσταση «Ο Καρυοθραύστης», το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, παρουσιάζεται από τα Universal Ballet στο Θέατρο Badminton έως τις 13 Δεκεμβρίου.
Ακολουθεί η παράσταση ‘Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Δράκος’, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, από τις 19 Δεκεμβρίου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (συναυλίες, μπάντες, happenings, χορωδίες).
Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
‘Ώρες Λειτουργίας CHRISTMAS MAGIC WORLD
Καθημερινά 10:00 – 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

West End Stars in concert

Τα Καλύτερα Τραγούδια των Κορυφαίων Μιούζικαλ από τους Πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η σκηνή του Θεάτρου Badminton θα γεμίσει με τη λάμψη και την αίγλη του West End του Λονδίνου. Οι τρεις κορυφαίοι πρωταγωνιστές των Λονδρέζικων παραγωγών, Ramin Karimloo (LOVE NEVER DIES, THE PHANTOM OF THE OPERA), Simon Bailey (LES MISERABLES, THE PHANTOM OF THE OPERA) και Stephen Rahman-Hughes (WEST SIDE STORY, BOMBAY DREAMS) ενώνουν τις φωνές τους με τη Φωτεινή Δάρρα σε μια θεαματική γκαλά συναυλία που υπόσχεται να χαρίσει τέσσερις μουσικές βραδιές ανεπανάληπτης καλλιτεχνικής αξίας. Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια σπάνια καλλιτεχνική συγκυρία, αφού τα καλύτερα τραγούδια των μεγαλύτερων μιούζικαλ του West End, όπως τα LES MISERABLES, CATS, NINE, MISS SAIGON, RENT, LOVE NEVER DIES, WE WILL ROCK YOU, HAIR, THE WHO’S TOMMY, DISNEY’S BEAUTY AND THE BEAST, CAROUSEL και THE PHANTOM OF THE OPERA, ερμηνεύονται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Η ιδιαίτερη φωνή και η ερμηνευτική δεξιοτεχνία της Φωτεινής Δάρρα συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το All-Star Cast.

Το WEST END STARS IN CONCERT εμφανίζεται στις 20, 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2011, στο θέατρο Badminton.

Θεατρικές παραστάσεις

Αξίζει να παρακολουθήσετε την καινούργια προσπάθεια του Γιάννη Κακλέα που ανεβάζει σε μια πολύ επίκαιρη στιγμή την «Αυλή των θαυμάτων» στο Εθνικό θέατρο. Λίγους μήνες μετά το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έγραψε το έργο, και μέσα σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, το έργο-ορόσημο που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης από τον Κάρολου Κουν, ζωντανεύει ξανά με ένα θίασο : Μίνα Αδαμάκη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θοδωρής Κατσαφάδος, Νίκος Κουρής, Λένα Παπαληγούρα, Θεοδώρα Τζήμου,Εύη Σαουλίδου, Νίκος Ψαρράς κ.α.


Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων έχει διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις για τις ημέρες των γιορτών με μουσικά σχήματα μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

http://www.protothema.gr

Σχόλια