«Μια Κυριακή βράδυ θα βγει η χώρα από το ευρώ και μετά θα γίνει πραξικόπημα!»


Η Βόμβα των New York Times κάνει τον γύρο όχι μόνο της Ελλάδας , αλλά και όλης της Ευρώπης. Μια είδηση που μπορεί να περιέχει αληθή στοιχεία ή παραπλανητικά.

Έχουμε εδώ και ενάμιση χρόνο ακούσει χιλιάδες φορές την δήλωση της "χρεοκοπίας-πραξικοπήματος" και πιστέψτε με σιγα σιγα αρχίζει και μας γίνεται συνήθεια.
Αφου αν περάσει μια εβδομάδα και δεν δω τις λέξεις:

δραχμές, πραξικόπημα, χρεωκοπία, ΓΑΠ , Παπαδήμος ,ΔΝΤ

νιώθω παράξενα.Νιώθω ότι όντως κάτι δεν πάει καλα. Ρε ξυπνήστε,εαν είναι να πτωχεύσουμε όντως λέτε να μας προειδοποιήσουν;;;; Ένα ωραίο πρωί με τον καφέ θα ακούσουμε την δραχμή ή το νέο ευρώ ή την νέα δραχμή ή όπως σκατά θέλετε πείτε το να μας χτυπάει την πόρτα χωρίς να το περιμένουμε.
Οσο πιο αιφνιδιαστικά γίνονται τέτοιες κινήσεις τόσο πιο πολλά χρήματα κερδίζουν οι κερδοσκόποι,αλλα ακόμα μυαλό δεν βάλαμε.

Σας είχα φέρει παράδειγμα.Το 1910 ο Nόρμαν Έιντζελ, ένας φιλελεύθερος δημοσιογράφος, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» όπου προανήγγειλε το οριστικό τέλος των πολέμων. Ακόμα και την τελευταία στιγμή, τον Ιούλιο του 1914, όταν η Αυστρία είχε πλέον κηρύξει τον πόλεμο στην Σερβία, γράφει ο Xόμπσμπάουμ, οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων «ήταν πεισμένοι ότι ένας γενικευμένος πόλεμος ήταν αδύνατος και ότι σίγουρα θα βρισκόταν κάποια ειρηνική λύση στην κρίση». «Εγώ προσωπικά», δήλωνε στις 29 Ιουλίου ο Bίκτορ Άντλερ, ο σημαντικότερος αυστριακός «μαρξιστής», «δεν πιστεύω ότι θα γίνει ένας γενικευμένος πόλεμος». Λίγες μέρες αργότερα οι Μεγάλες Δυνάμεις θα έριχναν 19 εκατομμύρια στρατιώτες στη μάχη του Α΄Παγκόσμιου πολέμου.

Με λίγα λόγια...εγώ περισσότερο ανησυχώ όταν ακούω ότι όλα πάνε καλα, παρα όταν ακούω για πραξικοπήματα και δραχμές.

Σχόλια